Direct naar de content

Stadswinkels Rotterdam draaien weer op volle toeren

In de Rotterdamse stadswinkels zetten medewerkers van de gemeente de schouders eronder om alle aanvragen van Rotterdammers zo snel mogelijk af te handelen. Producten zoals rijbewijzen, paspoorten, eerste vestiging en hervestiging worden massaal aangevraagd. Met extra openstellingen op avonden en zaterdagen en extra personeel zet de gemeente alles op alles om te voorkomen dat wachttijden om een afspraak te maken te lang worden.

Wethouder Arjan van Gils (Organisatie): “Door de versoepelingen van de coronamaatregelen is de drukte in de stadswinkels ook weer toegenomen. Het is goed om te zien dat er hard wordt gewerkt door de medewerkers van de gemeente om Rotterdammers zo goed mogelijk te helpen.”

Van aanvraag rijbewijs tot inschrijving nieuwe werknemers en studenten
Nu het reisverkeer weer op gang komt, worden reisdocumenten massaal aangevraagd. Ditzelfde geldt voor rijbewijzen. Omdat het CBR het afgelopen jaar geen examens kon afnemen en dat nu versneld aan het inhalen is, betekent dit dat er landelijk veel aanvragen van vorig jaar bij de reguliere aanvragen opgeteld moeten worden.

Werknemers uit het buitenland die vorig jaar zijn aangenomen, konden niet naar Nederland. Deze werknemers komen nu naar Rotterdam en dienen zich in te schrijven bij een stadswinkel. Ook studenten uit het buitenland reizen weer naar Rotterdam af om te studeren. Om het voor de studenten makkelijk te maken creëert de gemeente op de Erasmus Universiteit en de hogescholen een loket voor inschrijvingen. Normaliter schrijven 200 studenten zich per inschrijfdag in, nu is dat tussen de 400 tot 600 per inschrijfdag.

Bezoek stadswinkels
Bij de stadswinkels gelden, net als op veel andere plekken, de RIVM-richtlijnen van de Rijksoverheid. Om drukte te vermijden werken we op afspraak. Veel producten regelt u ook online of per post. Komt u er niet uit? Of heeft u een spoedaanvraag? Wij denken met u mee en helpen u graag. Bel dan met 14010.

Afbeeldingen