Direct naar de content

Stadswinkel centrum sluit tijdelijk de deuren

Straks alle dienstverlening onder één dak

Stadswinkel centrum gaat vanaf vrijdag 10 maart tijdelijk dicht voor een grote verbouwing. In het voorjaar van 2018 kunnen inwoners op deze locatie terecht voor alle producten en diensten van de stadswinkel, werk en inkomen, zorg en welzijn én het Jongerenloket.  Wie voor de verkiezingen op 15 maart een stempas moet ophalen, kan dit doen op het Stadhuis.

De gemeente is zich er van bewust dat de sluiting ongemak met zich mee kan brengen en biedt een aantal alternatieven aan. Inwoners kunnen in ieder geval terecht in andere stadswinkels. Deze zijn te vinden op www.rotterdam.nl/stadswinkels. Voor een aantal vragen, producten en diensten van burgerzaken is er een tijdelijke locatie aan de Hartmansstraat 15. Hier kan men alleen op afspraak terecht. Als het niet mogelijk is een stadswinkel te bezoeken door medische redenen, kunnen mensen bellen via 14010 om een afspraak te maken voor een huisbezoek.

Online zaken regelen
Inwoners kunnen ook veel zaken online regelen via www.rotterdam.nl/mijnloket. Een bezoek aan de stadswinkel is dan meestal niet nodig. Voorbeelden zijn een parkeervergunning aanvragen, een verhuizing doorgeven of het aanvragen van akten en uittreksels.

Stempassen
In verband met de verkiezingen kunnen mensen voor het ophalen van hun stempas vanaf 10 maart  terecht in het Stadhuis (Coolsingel 40) in kamer 5, centrale hal: vrijdag 10 maart van 10.00 tot 20.00 uur; maandag 13 maart van 10.00 tot 15.00 uur; dinsdag 14 maart: van 8.00 tot 12.00 uur.

14 nieuwe gemeentelijke locaties
De gemeentelijke dienstverlening is nu nog verdeeld over verschillende locaties door de hele stad. Om Rotterdammers beter van dienst te zijn brengt de gemeente de verschillende soorten dienstverlening bij elkaar op veertien locaties. In januari is de eerste locatie met alle soorten dienstverlening geopend in IJsselmonde. Op 28 februari volgde Hoogvliet. In de loop van 2017 en begin 2018 worden de andere twaalf locaties geopend. Meer informatie is te vinden op www.rotterdam.nl/14nieuwepubliekslocaties en op http://www.rotterdam.nl/stadswinkelcentrumdicht


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl