Direct naar de content

Stadspenning de Rotterdammert voor Wim van Beek

Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding op woensdag 5 juli tijdens zijn afscheidsreceptie uit handen van wethouder Ronald Buijt (Zorg, Ouderen en Jeugdzorg). De scheidend bestuurder van Antes Zorg kreeg de Rotterdammert vanwege zijn belangrijk bedrage aan de ontwikkeling van de psychiatrie in Rotterdam.

Van Beek (1961) was sinds 1998 werkzaam als directeur van Bavo Europoort en later bestuurder van Antes. Hij heeft zich sterk gemaakt tegen het stigmatiseren van Rotterdammers met psychische problemen. Onder zijn leiding werd Antes een bloeiende organisatie met aandacht voor kwaliteit en ruimte voor innovatie. Van Beek is per 31 mei 2023 teruggetreden als bestuurder. Wel is hij nog als psychiater verbonden aan Antes.

Verbeteringen
Tijdens zijn loopbaan heeft Van Beek ervoor gezorgd dat er belangrijke vernieuwingen zijn doorgevoerd in de psychiatrie in Rotterdam. Zo was hij verantwoordelijk voor de Assertive Community Treatment (ACT) voor ouderen. Hij heeft deze vorm van zorg ingevoerd én ervoor gezorgd dat de effectiviteit ervan wetenschappelijk is aangetoond.

Ook was hij aanjager en initiator van het Convenant Acute Psychiatrie. Hierdoor worden Rotterdamse patiënten in acute nood altijd in de stad opgenomen. Daarnaast heeft hij de zorg voor patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) behouden voor de stad. Deze intensieve en zeer specialistische zorg is inmiddels ondergebracht op de zorgboulevard van het Maasstad Ziekenhuis.

Over stadspenning de Rotterdammert
Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorkant staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterkant toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk. Tel: 06 109 078 24 of  pc.vanderkolk@rotterdam.nl