Direct naar de content

Stadspenning de Rotterdammert voor Stef Oosterloo

Strategisch adviseur Stef Oosterloo (14-08-1960, Middelharnis) heeft woensdag 3 juni de Rotterdammert ontvangen. Deze stadspenning werd in huiselijke kring uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Met deze onderscheiding eert Rotterdam mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad en de Rotterdammers.

Cultuur
Met zijn aimabele persoonlijkheid en scherpe blik weet Oosterloo partijen bijeen te brengen. Zo heeft hij als directeur van de dienst Kunst en Cultuur (2007-2011) in korte tijd eenheid en rust gebracht. Daarnaast speelde hij een verbindende rol tussen de gemeente en de cultuursector en tussen het Rijk en de gemeente. Zijn inzet werd door alle partijen zeer gewaardeerd.

Kennis en strategie
Ook stond Oosterloo aan de wieg van Erasmus University College (EUC) en de verregaande samenwerking tussen universiteiten en steden. Daarnaast was hij betrokken bij de metropoolregio Rotterdam Den Haag en de cultuurcampus op Rotterdam Zuid.

Burgemeester Aboutaleb: ‘Naast al je strategische instincten worden ook je vriendelijkheid, humor, eerlijkheid en oprechte belangstelling zeer gewaardeerd. Je bent een man met geweldige ideeën, die je ook nog eens mooi kan neerzetten.’

De Rotterdammert
Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen.