Direct naar de content

Stadspenning de Rotterdammert voor Sander de Iongh

Scheidend directeur-bestuurder van de Stichting VoorGoed Sander de Iongh heeft op dinsdag 1 september de stadspenning de Rotterdammert ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding tijdens een afscheidsbijeenkomst uitgereikt door wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen). Met de stadspenning eert de stad Rotterdam mensen die zich intensief hebben ingezet voor de stad en zijn inwoners en zich daarbij zeer verdienstelijk hebben gemaakt.

De Iongh (26-02-1955, Vlaardingen) ontving de Rotterdammert vanwege zijn langdurige professionele en vrijwillige verdiensten voor de stad.

Gedurende zijn loopbaan koos De Iongh voor ongebaande paden en nieuwe projecten die bepalend waren voor de koers van Rotterdam. Zo was hij medeoprichter en algemeen secretaris van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR), nam hij als eerste secretaris deel aan de International Advisory Board Rotterdam (IABR) en gaf hij het merk ‘Rotterdam’ vorm via Rotterdam Partners. Ook was hij de eerste directeur van stichting VoorGoed, die zich richt op nieuwe coalities en nieuwe gezamenlijke oplossingen. VoorGoed werkt nauw samen met de Rotterdamse overheid maar opereert onafhankelijk.

Schaatsliefhebber
Naast zijn professionele loopbaan heeft De Iongh ook in verschillende vrijwillige functies bijgedragen aan de ontwikkeling van Rotterdam. Zo stond hij aan de basis van de ijsbaan, die nu jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers trekt en heeft hij zich hard gemaakt voor een officiële wedstrijd inline-skatebaan. De Iongh is zelf een gepassioneerd schaatser, inline skater en wielrenner en al sinds de jaren ‘80 als vrijwilliger verbonden aan Schaatsvereniging Rotterdam (SVR).

Over stadspenning de Rotterdammert
Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.