Direct naar de content

Stadspenning de Rotterdammert voor Roelof Prins

Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding op dinsdag 25 juni tijdens een feestelijke afscheidsbijeenkomst uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. De scheidend directeur van Stichting De Verre Bergen kreeg de stadspenning vanwege zijn grote inzet voor sociaal maatschappelijke programma’s om Rotterdam sterker en socialer te maken. Dat deed hij zowel professioneel als persoonlijk.

Prins (1957) is sinds de oprichting in 2011 directeur van Stichting De Verre Bergen. De stichting richt zich o.a. op het helpen van kwetsbare groepen in de stad en het creëren van kansen voor kinderen. Prins gaat per 1 juli 2024 met pensioen.

Moeders van Rotterdam

Prins was onder meer betrokken bij het initiatief Moeders van Rotterdam van de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC. Een gezonde ontwikkeling van een kind begint al in de baarmoeder. Daarom biedt dit initiatief aanstaande moeders in kwetsbare omstandigheden hulp en begeleiding. Via het aanmeldpunt krijgen ze vervolgens hulp via wijkteams.
Moeders van Rotterdam is in 2012 gestart als gemeentelijke pilot. Vervolgens is Prins benaderd om de pilot om te vormen tot programma. Andere bekende en succesvolle initiatieven zijn bijvoorbeeld de Kinderfaculteit Pendrecht, Rotterdam Vakmanstad en de Bouwkeet.

Gewaardeerd

Ook landelijk is Prins actief. Zo is hij voor Fondsen in Nederland betrokken bij de lobby voor het onderzoeksproject Geven in Nederland. Daarnaast staat hij Rotterdamse initiatiefnemers ook persoonlijk bij via kennisdeling, advies en steun. Daarbij daagt hij organisaties graag uit verder te kijken dan sec de uitvoering van hun doelstelling.

Fonds Bijzondere Noden

Als bestuurder van het Fonds Bijzondere Noden stond hij aan de basis van het Nood+/perspectieffonds. Daarbij stond niet acute nood centraal, maar werd gekeken of een gift kon helpen om Rotterdammers meer perspectief te geven. Prins stond bij het fonds bekend om zijn out-of-the-box denken en (snel) hulp willen bieden.

Vrijwilligerswerk

Naast zijn bezoldigde taken zette Prins zich ook onbezoldigd in voor Rotterdam en de Rotterdammers. Zo was hij onder meer voorzitter van de Stichting Nieuw Thuis Rotterdam en stichting Studentmentoren. Hij blijft na zijn pensionering actief voor Droom en Daad, Epos, Nieuw Vaarwater en het Collectiegebouw van museum Boijmans Van Beuningen.

Over stadspenning de Rotterdammert

Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorkant staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterkant toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Prins, tel: 06 434 881 27 e-mail: of c.prins@rotterdam.nl.