Direct naar de content

Stadspenning de Rotterdammert voor Nadia Barquioua

Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding op maandag 31 oktober tijdens haar afscheidsreceptie uit handen van wethouder Tim Versnel (Werk & Inkomen, Nationaal Programma Rotterdam Zuid en EU-arbeidsmigranten). Scheidend directeur Barquioua (1981, Enschede) kreeg de Rotterdammert vanwege haar inzet voor de stichting Jongerenwerk op Zuid (JOZ).

Barquioua vertrekt naar gemeente Gouda, waar zij aan de slag gaat als directeur Sociaal Domein. Wethouder Versnel: ‘Rotterdam verliest met je vertrek een bevlogen bestuurder en een belangrijke partner in het zorg- en veiligheidsdomein.’

Jongerenwerk op Zuid
Barquioua is vanaf de oprichting in 2012 bestuurder bij JOZ. Onder haar leiding groeide Jongerenwerk op Zuid uit tot een van de meest toonaangevende aanbieders van jongerenwerk in Nederland. Zij ontwikkelde een methodiek die grote invloed had op de werkwijze van jongerenwerkers. Ook heeft zij een brug geslagen tussen jongeren, bestuurders en professionals, zowel regionaal als landelijk.

School Maatschappelijk Werk Rijnmond
Daarnaast is Barguioua sinds 2018 directeur van School Maatschappelijk Werk Rijnmond. Zij versterkte de samenwerkingsverbanden met partners in de stad en zorgde voor een uniforme beschrijving voor de functie schoolmaatschappelijk werk.
Mede dankzij haar inzet voelen medewerkers zich weer gezien en gehoord.

Over stadspenning de Rotterdammert
Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorkant staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterkant toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.