Direct naar de content

Stadspenning de Rotterdammert voor Hanny de Kruijff

Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding op donderdag 8 februari tijdens haar afscheidsfeest uit handen van uit handen van wethouder Faouzi Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie). De scheidend directeur van stichting Samen 010 kreeg de stadspenning vanwege haar belangrijke bijdrage aan de zorg voor kwetsbare Rotterdammers.

De Kruijff (1960) trad in 2005 aan als directeur van de toenmalige stichting Kerkelijke Sociale Arbeid (K.S.A.). De stichting verkeerde organisatorisch en financieel in zwaar weer. Zij zette daarom een nieuwe structuur op, versterkte de banden met de gemeente en investeerde in relaties met vermogensfondsen. In 2011 fuseerde K.S.A met stichting GCW tot stichting Samen 010 die actief is in vrijwilligersprojecten rond zorg, armoede en sociaal isolement.

Gewaardeerd
Dankzij de bestuurlijke kwaliteiten van De Kruijff kan Samen 010 op een gemotiveerd team van vaste medewerkers en vrijwilligers rekenen. Zij bood teamleden bijvoorbeeld veel persoonlijke vrijheid en kansen binnen een helder, uniform verantwoordingsproces. Daarnaast motiveerde, enthousiasmeerde en inspireerde zij de mensen waarmee zij samenwerkte, zowel intern als extern.

Daadkracht
De Kruiff toonde verder durf, vindingrijkheid, tact en een vooruitziende blik. Zij introduceerde nieuwe projecten als het Odensehuis, een inloophuis voor mensen met geheugenklachten, alzheimer of beginnende dementie en Logeerhuis De Buren, waar mensen verzorging krijgen na een operatie of ziekte. Of waaraan mantelzorgers tijdelijk hun zorgtaken kunnen overdragen voor wat welverdiende rust.

Vrijwilligerswerk
Naast haar werk als directeur heeft De Kruijff zich ook zelf als vrijwilliger ingezet. Zo was zij penningmeester bij stichting OMZO, voorzitter van het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt en bestuurslid bij Stichting Veelkleurige Religies Rotterdam en Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

Sinds 2020 is zij voorzitter van het Centrum voor Levensvragen. Bij alle organisaties staat De Kruijff bekend als een warm, betrokken en deskundig bestuurder, toegewijd aan mensen die hulp nodig hebben.

Over stadspenning de Rotterdammert
Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorkant staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterkant toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk. Tel: 06 10 90 78 24 of  pc.vanderkolk@rotterdam.nl