Direct naar de content

Stadspenning de Rotterdammert voor Edwin Smid

Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding op donderdag 01 december tijdens zijn afscheidsreceptie uit handen van wethouder Ronald Buijt (Zorg, Ouderen en Jeugdzorg). Het wijkraadslid van Hoogvliet kreeg de Rotterdammert vanwege zijn bijzondere verdiensten voor Hoogvliet.

 

Smid (1961) heeft na ruim twintig jaar zijn werkzaamheden in het lokaal bestuur van Hoogvliet neergelegd. Wethouder Buijt: ‘Je bent een verbinder pur sang. Altijd op zoek naar samenwerking. Onenigheid of een verschil van inzicht werd onder jouw supervisie dan ook steeds weer opgelost.’

Voorzitter
Smid is achtereenvolgens voorzitter geweest van deelgemeente, gebiedscommissie en wijkraad Hoogvliet. Afgelopen augustus heeft hij zijn voorzittershamer overgedragen, om als wijkraadslid van Hoogvliet verder te gaan. Aan die inzet komt nu ook een eind. In al zijn bestuurlijke rollen heeft Smid veel verbeteringen doorgevoerd. Kleine zaken, maar ook grotere wapenfeiten. Onder zijn leiding is Hoogvliet mooier, veiliger en leefbaarder geworden. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat de Aveling tot een groene weg met bomen getransformeerd is. Ook heeft hij zich onder meer hard gemaakt voor gratis parkeren en een betere informatievoorziening richting bewoners.

Participarade
Dit bekende festival in Hoogvliet bestaat tegenwoordig uit een dag- en avondprogramma. Een succesverhaal uit de koker van Smid. Hij was mede-initiatiefnemer van de Participarade. Doel was om bewoners op een laagdrempelige manier in contact te brengen met gemeentelijke en landelijke instellingen. Dat bleek een gouden greep. Het evenement vindt ook dit jaar weer plaats en is uitgegroeid tot een dagje uit voor het hele gezin.

Over stadspenning de Rotterdammert
Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.