Direct naar de content

Stadspenning de Rotterdammert voor Carolien Dieleman

Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding op woensdag 10 november tijdens de jaarborrel van OPEN Rotterdam uit handen van wethouder Richard Moti (Werk, inkomen, Nationaal Programma Rotterdam Zuid en EU-Migranten). Mevrouw J.C.F.H. Dieleman (10-09-1953, Middelburg) kreeg de Rotterdammert vanwege haar jarenlange inzet voor maatschappelijke en culturele projecten en initiatieven in de stad.

Dieleman is sinds april 2020 gepensioneerd. Door de coronapandemie is haar afscheid uitgesteld tot november 2021.

Welzijnswerk
Vernieuwing en verbinding lopen als een rode draad door het leven van Dieleman. Als jongerenwerker in Feijenoord ziet zij al snel het belang van samenwerking in. Haar grote overtuigingskracht, aandacht voor structuren en liefde voor vernieuwingen leidden tot de oprichting van Stichting Welzijn Feijenoord. Daar geeft zij als adjunct-directeur leiding aan een organisatie met 40 accommodaties en 200 medewerkers.

Sociaal cultureel programma
Dieleman is als lid van de programmastaf Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa verantwoordelijk voor de realisatie van Villa Zebra en het sociaal cultureel programma van de Stad van de Toekomst en Vitale Stad. Hierbij werkte zij nauw samen met scholen, kunstinstellingen, maatschappelijke organisaties en kunstenaars. Een samenwerking die niet altijd vanzelfsprekend was, maar mogelijk werd dankzij haar persoonlijke en professionele inzet en haar verbindend vermogen.

Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie
Van 2013 tot haar pensionering was Dieleman directeur van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie. Samen met praktijkpartners, onderwijs en onderzoekers werkte zij aan complexe opgaves op Rotterdam Zuid. Inmiddels dragen elk jaar duizenden studenten een steentje bij aan het welzijn van de inwoners op Zuid. Een uniek, vernieuwend concept in Nederland.

Mensen-mens
Met haar organisatietalent, energieke persoonlijkheid en grote netwerk kreeg zij veel dingen voor elkaar. Dingen die vooraf ondenkbaar leken. Ook doordat zij goede, getalenteerde mensen om zich heen verzamelde. Mensen vonden het fijn om met haar samen te werken, ze voelden zich geïnspireerd en gewaardeerd. Dat geldt zowel voor de mensen waarmee zij samenwerkte in haar professionele loopbaan als voor de mensen die zij via haar vrijwilligerswerk ontmoette.

Over stadspenning de Rotterdammert
Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.