Direct naar de content

Stadspenning de Rotterdammert voor Arjan van Gils

Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Aboutaleb op donderdag 23 juni in De Doelen, tijdens de afscheidsreceptie voor externe relaties van de vertrekkende wethouders. Dhr. A. van Gils (1955) kreeg de Rotterdammert vanwege zijn bijzondere verdiensten voor Rotterdam.

Van Gils is lange tijd werkzaam geweest voor gemeente Rotterdam. Eerst als gemeentesecretaris, van 2005-2012. In die periode werd de ambtelijke organisatie omgevormd van autonome diensten naar een concern met één huisstijl en een gemeenschappelijke stafdienst.

Wethouder
De afgelopen drie jaar was Van Gils wethouder in Rotterdam met de portefeuille financiën, organisatie, haven en grote projecten. Een voorbeeld van zo’n project was het Warmtebedrijf, dat onlangs is afgerond met de verkoop aan Vattenfall. Voor de afhandeling van dit complexe, langlopende dossier heeft Van Gils van zowel het college als de raad complimenten gekregen. Ook Feyenoord City, (de verkoop van) Eneco en De Hoekse Lijn – de metroverbinding naar zee – vielen in zijn portefeuille.

Over stadspenning de Rotterdammert
Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.