Direct naar de content

Sportieve side events rondom opening Rotterdam Centraal Station

Cultuur, sport en creativiteit voeren de boventoon rondom de opening van Rotterdam Centraal Station tussen 12 – 16 maart. Met side events in de aanloop naar de NK Jeugdschaken en de diverse hardloopevenementen die de stad kent, is sport ook goed vertegenwoordigd. De ingrediënten: een levensgroot Rotterdams Schaakbord, de Nederlands kampioen Simultaan Schaken en de Rotterdam Running Crew die een 3, 6 en 9 kilometer loop organiseert.

Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) is enthousiast over de koppeling van de side events met de opening: ‘Rotterdam Running Crew laat keer op keer zien hoe zij in staat is een grote groep Rotterdammers op de been te brengen. Een geweldig initiatief dat ik enorm steun. Aangevuld met de side events schaken bereiken we zo een brede doelgroep. En dat is ook ons doel, de Rotterdammers te laten proeven van de evenementen en de verschillende sporten die je in Rotterdam kunt beoefenen.’

Rotterdam Runt
Op woensdag 12 maart is het aan Rotterdam Running Crew om de feestelijke dagen rondom de opening af te trappen. Running Experience #5 kent drie afstanden van 3, 6 en 9 kilometer aangevuld met oefeningen. Voor zowel de beginnende als gevorderde loper een mooie en bijzondere ervaring. De activiteiten van Rotterdam Running Crew zijn een goede training voor de verschillende hardloopevenementen die de stad kent, zoals de ABN AMRO Marathon Rotterdam en de Bruggenloop.

Schaakmat
Het Topsportcentrum Rotterdam is vanaf 26 april het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen (NK) Schaken voor jeugd tot en met 20 jaar: 120 jeugdschakers schaken in drie leeftijdscategorieën negen dagen lang om de titels. De side events in de aanloop naar de NK starten vrijdag 14 en zaterdag 15 maart in Rotterdam Centraal met een levensgroot Rotterdams Schaakspel. Ook is de Nederlands kampioen Simultaan Schaken Anish Giri aanwezig. Aanvullend is er nog schoolschaken, een toernooivorm waarmee de deelnemers werken aan een plek in The Final Rotterdam in juni in Ahoy.

Side events
De side events hebben tot doel een breed publiek te enthousiasmeren voor het evenement en de sport. Sport is namelijk belangrijk voor de stad. Het zorgt ervoor dat de jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, beter presteren op school en een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Investeren in sport betekent bovendien investeren in gezondheid, participatie en de economie.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Naast de side events is er veel meer te beleven rondom de opening van Rotterdam Centraal Station. Voor meer informatie over de opening en het programma: http://www.rotterdam.nl/openingrotterdamcentraalNoot.

Voor vragen over de sportieve side events, kunt u contact opnemen met Irene Warbout via ic.warbout@rotterdam.nl of 06-51003852.