Direct naar de content

Sporthelden gehuldigd tijdens Sport Awards Rotterdam-Rijnmond

EMBARGO TOT VANAVOND 23.00 UUR

Het nieuwe Luxor Theater was maandagavond 15 december ’14 het speelveld waar werd teruggeblikt op het grenzeloze talent van onze sporters in 2014. Het was aan Jan Dirk Stouten en Fatima Moreira de Melo om de officiële uitreiking van de zeven awards én de huldiging van de sportkampioenen te begeleiden. DeAwards werden uitgereikt aan Rotterdams Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Sportcoach. Ook werd de Gehandicaptensportprijs en een award voor de Sportvrijwilliger uitgereikt. De Hermes House Band zorgde voor een verrassende muzikale begeleiding.

Sportman 2014
Joost Luiten werd, net als vorig jaar, uitgeroepen tot Sportman 2014. De golfer won in 2014 de ISPS Wales Open, werd derde in de Volvo World Match Play Championships en is de top 30 van de wereldranking binnen gedrongen. In de verkiezing onder de mannen versloeg hij Michael van der Mark en Stefan de Vrij. Michael van der Mark viel eerder de avond al in de prijzen. Hij ontving uit handen van wethouder Adriaan Visser de Faas Wilkes Prijs, vanwege zijn wereldkampioenschap in de FIM World Supersportklasse.

Sportvrouw 2014
In november pakte ze nog brons op het WK Boksen in Korea. Deze presentatie én het goud op het EK in Boekarest (tot 75 kg) leverde Nouchka Fontijn de titel Sportvrouw van het jaar.

De andere genomineerden in deze categorie waren Chantal Blaak en Maaike Head.

Sportploeg 2014
Voor de tweede keer in de geschiedenis wint SBV Excelsior de award voor Sportploeg 2014. Zij hebben deze award te danken aan hun promotie,naar de Eredivisie, via de nacompetitie. In het seizoen 2014-2015 doet de ploeg goed mee in de Eredivisie. In deze categorie won SBV Excelsior het van twee landskampioenen, namelijk: CBV Binnenland en DOOR Neptunus.

Sportcoach 2014
Zijn ploeg won dan niet de titel Sportploeg van het jaar, de coach Evert-Jan ’t Hoen ontving wel de award voor Sportcoach van het jaar. Voor het tweede jaar op rij veroverde Evert Jan 't Hoen met z'n ploeg de landstitel in een spannende Holland Serie. Met het Nederlands honkbalteam, waar hij assistent coach is, won hij ook nog de Europese titel. Arno Havenga, bondscoach Nederlandse waterpolovrouwen en Joost van Rangelrooy, coach van de dames van CBV Binnenland Rotterdam waren de andere genomineerden.

Sportvrijwilligers 2014
Henk Swinkels en Cees Rodenburg werden verkozen tot Rotterdamse Sportvrijwilligers. Zij hebben deze award vooral te danken aan de introductie van Bean Bag Baseball in Rotterdam. Dit is een spelactiviteit voor ouderen, gebaseerd op de spelregels van honkbal. Zij wonnen het in deze categorie van Lia Schop (RIS) en Wouter Weerheijm (Skadi).

Gehandicaptensportprijs 2014
Omnisportvereniging De Pont ontving de Gehandicaptensportprijs 2014. De club wordt beloond voor de 28 jaar die zij zich al inzetten. De Pont heeft een zeer gevarieerd sportaanbod: o.a. E-hockey, boccia, goalball, tafeltennis, streetdance en judo. Bij de Pont kunnen kinderen en volwassenen met een lichamelijke of visuele beperking in groepsverband sporten. GoSports en Transvalia ZW waren de andere genomineerden.

Sporttalent 2014
Net als vorig jaar een Feyenoorder die met de award voor Sporttalent 2014 naar huis gaat. Terence Kongolo debuteerde in het Nederlands Elftal en haalde brons bij het WK in Brazilië. Deze mooie prestatie levert hem de titel op. De 20-jarige voetballer won het van Marieke Keijser (roeien) en Mohammed Mellouk (taekwondo).

Voorafgaand aan het programma werden de kampioenen in de verenigingssport gehuldigd. 2014 leverde 30 individuele kampioenen op en 25 teams. Opvallend was dat Unity'99 maar liefst 5 jeugdkampioenen op het podium had staan.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, telefoon 010- 267 31 22, mobiel 06-51 00 3852, email ic.warbout@rotterdam.nl

www.desportawards.nl