Direct naar de content

Sportentochten 2015 van start

Kinderen mogen gratis sporten uitproberen

In het nieuwe sportseizoen krijgen de Rotterdamse kinderen weer de kans om de sport te ontdekken die bij hun past via de Sportentocht. Noord bijt het spits af van woensdag 8 t/m maandag 14 september 2015, in de sportmaand van Noord. Gevolgd door Kralingen-Crooswijk en Hoogvliet/Pernis. Tijdens de Sportentocht krijgt sport, bewegen en het verenigingsleven een podium en wordt de jeugd enthousiast gemaakt voor sport. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan diverse sporten.

Elke dag bieden meerdere sportorganisaties in Noord, Kralingen-Crooswijk en Hoogvliet / Pernis hun sport aan op locatie. Aan de hand van een boekje met stempelkaart, dat via school wordt uitgedeeld, kunnen de kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Deelnemers maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school en kunnen hier nog prijzen mee winnen, zoals een gratis lidmaatschap.

De Sportentocht wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking, waar de sportiefste leerling en school wordt bekendgemaakt .

De Sportentocht is in Noord van woensdag 8 t/m dinsdag 14 september, in Kralingen-Crooswijk van maandag 5 t/m vrijdag 9 oktober en in Hoogvliet/Pernis van maandag 2 t/m vrijdag 13 november.

De Sportentocht is een initiatief van de gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, telefoonnummer: 06 51 00 38 52, e-mail: ic.warbout@rotterdam.nl