Direct naar de content

Sportentocht brengt kinderen in beweging

In de week van de Sportentocht krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht. In 2014 zijn er vijf sportentochten georganiseerd. De gebieden Hoogvliet en Pernis sloten de reeks van dit jaar af op vrijdag 14 november, in het bijzijn van wethouder Adriaan Visser. Het resultaat: 1.280 basisschoolleerlingen namen 4.660 keer deel aan trainingen bij sportaanbieders in de buurt.

Afgelopen maanden vond in Noord (17 – 23 september), Charlois (22 – 26 september), IJsselmonde (29 september t/m 3 oktober), Kralingen-Crooswijk (1 – 7 oktober) en in Hoogvliet en Pernis (3 – 14 november) een sportentocht plaats. Een week lang konden kinderen gratis kennismaken met sportorganisaties in hun buurt en proeven van de activiteiten die werden aangeboden.

Hoogvliet en Pernis hadden een jubileumeditie. Voor de vijfde keer op rij vond er een Sportentocht plaats. Aan wethouder Adriaan Visser (Financien, Binnenstad, Cultuur en Sport) de eer om, op vrijdag 14 november ’14, de sportiefste leerling en school bekend te maken. De Tuimelaar kwam als sportiefste school uit de bus. In totaal werd er 1.160 keer deelgenomen aan een activiteit in Hoogvliet en Pernis, dit mooie aantal werd bereikt door 470 unieke kinderen. De prijsuitreiking in Hoogvliet en Pernis werd opgeluisterd met een demonstratie van D4Dance.

In het gebied Noord kwamen 400 kinderen af op de verschillende aangeboden sporten, waarbij voetbal bij Schoolsportvereniging GGK het populairst was. Charlois telde 60 kinderen en net als in 2013, werd Lekker Fit! school de Wilhelminaschool de sportiefste school. In IJsselmonde deden 200 kinderen mee. In Kralingen-Crooswijk vond voor de eerste keer een Sportentocht plaats. Daar deden ruim 150 kinderen mee. De Sportentochten werden afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

In totaal namen 1.280 kinderen deel aan de sportentocht, deze kinderen bezochten in totaal 4.660 activiteiten.

Sportentocht
In de week van de Sportentocht krijgt sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht. Kinderen uit de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten. De Sportentocht is een initiatief van de gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Meerhof, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, telefoonnummer: 06 53 71 27 53.