Direct naar de content

Spelen en leren op vergroend schoolplein

De Fontein in Noord heeft primeur met speel- en leerplein voor school en de buurt

Basisschool De Fontein in de Hoyledestraat in Noord heeft een groen schoolplein gekregen. Het oude stenige schoolplein is verbouwd tot een groene oase met volop speel- en leermogelijkheden voor kinderen. De leerlingen en wethouder Schneider (Stedelijke ontwikkeling en Integratie) hebben het vergroende schoolplein woensdag 1 juni feestelijk geopend.

In Noord zijn de speelmogelijkheden voor kinderen beperkt. Net als de ruimte om nieuwe voorzieningen aan te leggen. Door schoolpleinen te vergroenen en open te stellen buiten schooltijden, kan de bestaande openbare ruimte beter worden benut. Wethouder Schneider: ‘Een groen schoolplein is, naast een fijne plaats om lekker te spelen en bewegen, goed voor het bewustzijn van de natuur. Het is een extra leslokaal en een extra speelruimte voor de wijk. Ik hoop dat de kinderen er veel gebruik van gaan maken. Ook in de avond en in het weekend’.

Groene schoolpleinen dragen bij aan de doelstelling van het Rotterdams college dat gezinnen prettig kunnen wonen in de stad. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met bewoners, corporaties, investeerders en ondernemers. De inzet is gericht op aantrekkelijke gezinswoningen, goede scholen, meer groen in de wijk en schone straten waar kinderen veilig buiten kunnen spelen.

Later dit jaar zullen er nog een aantal schoolpleinen op de schop worden genomen en vergroend.


Noot voor de redactie:

De bijgesloten foto mag kosteloos eenmalig worden gepubliceerd onder vermelding van de fotograaf Jan van der Ploeg.   Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl