Direct naar de content

Speelplek de Aalreep geopend

De vernieuwde speelplek de Aalreep ìn Hoogvliet is klaar! Kinderen van basisscholen Zalmplaat en Andries van der Vlerk namen hem vandaag samen met Edwin Smid (gebiedscommissie Hoogvliet) officieel in gebruik.

De oorspronkelijke speelplek moest vorig jaar worden verwijderd omdat deze niet meer veilig genoeg was om er kinderen te laten spelen. Bij de inrichting van de nieuwe speelplek is de hulp ingeroepen van leerlingen van de twee basisscholen en kinderopvang Plein nul10. Met hun input is toen een ontwerp voor de nieuwe speelplek gemaakt.

Gemeente Rotterdam heeft vervolgens door middel van een bewonersavond aan buurtbewoners gevraagd of zij het eens waren met het ontwerp van de kinderen. Hier kwamen alleen maar positieve en enthousiaste reacties op. De nieuwe speelplek heeft nu een speelheuvel van ongeveer 1.20 meter hoog en er staan allerlei verschillende speeltoestellen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur voor gebied Hoogvliet. Telefoonnummer 06 5023 0338