Direct naar de content

Spectaculaire start Eurekaweek 2014

Studenten starten in 010

2.600 nieuwe studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam startten op maandag 18 augustus met hun studietijd in Rotterdam! Van 18 tot en met 21 augustus maakt het recordaantal van 2.600 deelnemers tijdens de jaarlijkse officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam uitgebreid kennis met de universiteit, de stad Rotterdam en het bruisende studentenleven. Het thema is dit jaar ´Port of Opportunities´. Dit thema is een verwijzing naar de haven van Rotterdam én duidt op de vele mogelijkheden voor nieuwe studenten.

Opening in De Doelen
Tijdens de openingsbijeenkomst in de Doelen heetten onder andere Huibert Pols, rector magnificus van de Erasmus Universiteit en Loco-burgemeester van Rotterdam Pex Langenberg de nieuwe studenten van harte welkom in de stad. Daarna werden zij getrakteerd op een lunch op het Schouwburgplein. Onder het genot van een waanzinnig optreden van Typhoon (zijn optreden van de dag ervoor werd nog uitgeroepen tot een van de beste shows op Lowlands!) en het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Pink Oculus konden de kersverse studenten genieten van hun lunch.

De studenten deden een poging om op het Schouwburgplein hun komst in Rotterdam te bezegelen door in een grote 010 vorm te staan, maar het regenachtige weer gooide helaas wat roet in het eten!

City & Port tour Rotterdam
Na de lunch verkenden de studenten per fiets en te voet de stad tijdens de City & Port Tour. De nieuwe studenten maakten kennis met de veelzijdigheid van Rotterdam door onder andere een workshop Kapsalon maken, een rond de tafel (-tennis) toernooi op het popup-stadspark DÂK, bezoeken aan diverse culturele instellingen en zelfs mee te helpen met het verven van de luchtsingel. De tour sloot af met een drankje in het typische studentengebied rond de Oude Haven.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijzen, plv. bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 6131 55120 of m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl

Voor meer informatie over de gehele Eurekaweek kunt u contact opnemen met Jacco Neleman. press@eur.nl, 06 2299 2230