Direct naar de content

Social Charging; app voor slim en sociaal elektrisch opladen

Gebruiksvriendelijke technologie helpt elektrische rijders laadpalen efficiƫnt te delen

De elektrische auto is in opmars, dit heeft ook consequenties voor de hoeveelheid laadpalen. Het bijplaatsen van publieke oplaadpalen biedt een oplossing, maar kan niet onbeperkt en heeft financiële consequenties. Met de app Social Charging kunnen gebruikers laadpalen gemakkelijk met elkaar delen.

Social Charging is een laadpalenapp met een unieke toepassing. Met Social charging checken elektrische bestuurders automatisch in en uit op een laadpaal. Hierdoor zijn ze op afstand bereikbaar voor rijders die later op de dag ook willen laden. Hierdoor delen buurtgenoten, collega’s en/of onbekenden daardoor gemakkelijk en efficiënt (openbare) laadpalen met elkaar. Elektrische rijders hebben meer zekerheid over laden, laadpalen worden beter benut, de kosten kunnen omlaag en er zijn minder parkeerplaatsen voor elektrische auto’s nodig.

Wereldwijde primeur
Deze gebruiksvriendelijke technologie voor het delen van laadpalen in de elektrisch rijders community is uniek in de wereld. Social Charging is om deze reden al in de ontwikkelfase winnaar geworden van de Smart Mobility Challenge en Open Data Forward Challenge.

Rotterdam gaat voor Social Charging
Naast Den Haag zijn Rotterdam, Amsterdam & Utrecht, Noordwijk, de MRA-e, Stedin, ElaadNL | EVnetNL en het European Space Agency (ESA) business incubation programma partner in het Social Charging project. In Den Haag zijn de 1000 laadpunten als eerste volledig geschikt gemaakt voor het gebruik van de app. Rotterdam volgt op korte termijn.

Wethouder Langenberg (Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur): “Rotterdam gaat voor gezondere lucht, elektrisch rijden draagt hieraan bij. Met de komst van deze app kunnen gebruikers efficiënt laadpalen met elkaar delen en blijft de elektrische auto niet onnodig lang bij een laadpaal staan. In Rotterdam hadden inventieve buurtbewoners in bijvoorbeeld Nesselande al whatsapp groepjes in het leven geroepen om zo tot goed laadgedrag te komen. Met de komst van Social Charging kunnen elektrische rijders op grotere schaal met elkaar communiceren.”

De app is vanaf 19 mei beschikbaar voor iPhone en Android. Downloaden kan via de app stores of via www.Social-Charging.com/app


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl
óf
Gertjan Geurts, mede-initiatiefnemer van Social Charging. Tel. 0031 6 4468 4129, e-mail: Gertjan@Social-Charging.com