Direct naar de content

Snelloket voor bewonersinitatieven

Van idee naar initiatief in één dag

Zaterdag 22 november organiseert de gebiedscommissie Delfshaven een snelloket voor bewonersinitiatieven. Vanaf 10.00 uur kunnen bewoners van hun idee een initiatief maken!

Bewoners die rondlopen met een goed idee voor de straat, buurt of wijk, kunnen zaterdag 22 november terecht in Post West aan de Tidemanstraat. Medewerkers van de gebiedsorganisatie Delfshaven, Opzoomer Mee en partners zitten klaar om de bewoners te helpen met het uitwerken van het idee, maken van de begroting en indienen van het idee bij de gebiedscommissie. Nog dezelfde dag beoordeelt de gebiedscommissie in een extra vergadering de aanvragen. De indieners van een idee weten dus direct waar ze aan toe zijn en kunnen bij een positief oordeel van de commissie snel aan de slag.

Ook bewoners die actief willen worden in Delfshaven maar nog nog geen scherp idee hebben zijn welkom in Post West. Zij kunnen in gesprek met een team van experts die ervaring hebben met bewonersinitiatieven. Op die manier krijgen bewoners een beeld wat zij eventueel in hun eigen straat of buurt kunnen organiseren.

De aanvragen dienen voor de beoordeling uiteraard wel volledig te zijn. Ontbreken er onderdelen dan beoordeelt de commissie de aanvragen in de eerstvolgende vergadering op 2 december.  


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron de Koning, communciatieadviseur Delfshaven (0620 987227 / rc.dekoning@rotterdam.nl)