Direct naar de content

Smiley Nieuwe Binnenweg levert geld op

Nieuwe signalering in 30 km zone

Om de verkeersveiligheid van de Nieuwe Binnenweg te verbeteren sloegen bewoners en ondernemers de handen ineen. Samen met stadsmarinier Marcel dela Haije bedachten zij een een aantal aanpassingen waaronder een smiley die geld oplevert. Het signaleringsbord staat sinds gisteren aan de winkelstraat.

De Nieuwe Binnenweg is de afgelopen jaren grondig opgeknapt. Na oplevering overschrijden automobilisten echter nog veelvuldig de maximum snelheid van 30 km per uur.  Tot ergernis van bewoners en ondernemers. Die sloegen de handen ineen en dit resulteerde in een aantal aanpassingen. Zo zijn er verkeersborden bijgekomen en zijn enkele gelijkwaardige kruisingen overzichtelijker gemaakt. Donderdag 11 september is daar een signaleringsbord bijgekomen, een zogenaamde smiley die ook nog geld oplevert.

Ter hoogte van de kruising met de Schonebergerweg staat het signaleringsbord dat de snelheid van de automobilist aangeeft. Rijdt een automobilist 30 km per uur of minder snel dan wordt hij of zij beloond met een groene smiley en levert dit een klein bedrag op. Elke keer echter als een automobilist de limiet overschrijdt, is er een rode smiley te zien en gaat het kleine bedrag er weer van af. De ochtend na plaatsing van het signaleringsbord stond de teller op 44 euro. De stadsmarinier stelt het geld beschikbaar en dit komt ten goede aan de buurt.
Het signaleringsbord is tijdelijk en zal na succes op verschillende plekken in de stad worden ingezet.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlies Pfaff, gebiedsnetwerker Delfshaven via mec.pfaff@rotterdam.nl of 06 – 83245871