Direct naar de content

Sloopregeling vervuilende voertuigen doorgezet

Na acht maanden Sloopregeling staat de teller op ruim 2.600 aanvragen. Inmiddels zijn al bijna 900 vervuilende personen- en bestelauto’s grotendeels gerecycled. De succesvolle Sloopregeling zou eind 2014 aflopen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft echter besloten de regeling te verlengen tot 31 december 2015.

De verlenging geeft aan dat de ambitie van het college om de luchtkwaliteit in Rotterdam te verbeteren serieus is. Met de Sloopregeling wordt het vervangen van oude, vervuilende auto’s door schoner vervoer makkelijker gemaakt. De verwachting is dat de komende uitbreiding van de milieuzone voor een groeiend aantal aanvragen zorgt. Bezitters van oude, vervuilende auto’s kunnen een premie ontvangen als zij hun auto laten slopen. Deze premie kan oplopen als zij een schoner (elektrisch of groen gas) voertuig terugkopen. Op www.rotterdam.nl/sloopregeling kan iedereen via de kentekencheck zien of zijn/haar voertuig in aanmerking komt voor de regeling.

Ondernemers
Voor ondernemers kan de verlenging van de Sloopregeling een stimulans zijn om afscheid te nemen van hun oude, vervuilende bestelbus en op schoner vervoer over te stappen. Regelingen van het Rijk en gemeente samen maken de overstap naar een elektrische bestelbus makkelijker. Samen met de gemeente en metropoolregio Amsterdam, de gemeente Utrecht, stimuleert de gemeente Rotterdam elektrisch rijden in bestelbussen. Via de website www.e-bestelbus.nl laten zij zien dat elektrische bestelbussen niet onder doen voor fossiel bestelvervoer.

De sloopregeling wordt binnenkort gepubliceerd in het gemeenteblad en is onderdeel van de aanpak Schone Lucht van de gemeente Rotterdam. Nieuwe maatregelen in deze aanpak worden begin 2015 vastgesteld. Naar aanleiding van deze maatregelen kan een extra uitbreiding van de sloopregeling volgen. www.rotterdam.nl/schonelucht

Voor vragen schonelucht@rotterdam.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl

Kijk ook op:
www.rotterdam.nl/schonelucht
www.rotterdam.nl/sloopregeling