Direct naar de content

Sloop paviljoens Stadhuisplein

Verwijderen gebouwtjes maakt weg vrij voor opknappen laatste deel 'voortuin stadhuis'

De twee paviljoens op het Stadhuisplein worden volgende maand gesloopt. Stadsontwikkeling start 8 september met het verwijderen van de gebouwtjes. De horeca die nu in de paviljoens is gevestigd, verhuist naar de begane grond van het nieuwbouwproject Cool63. Met de sloop is de weg vrij voor het opknappen van het laatste deel van de ’voortuin van het stadhuis’.

De sloopwerkzaamheden starten op maandag 8 september en duren 6 weken. Na de sloop wordt de plek tijdelijk bestraat. Hiemee komt de gemeente tegemoet aan de wens van ondernemers in de binnenstad om in het drukke winkelseizoen van november en december grote bestratingsklussen in het centrum te voorkomen. In het nieuwe jaar gaan de stratenmakers aan de slag om ook dit laatste deel van het Stadhuisplein met natuursteen te bestraten.

Nu de bouw van Cool 63 op de hoek van de Coolsingel bijna klaar is, komt de totale vernieuwing van het Stadhuisplein in zicht. Het doel hiervan is het plein weer een visitekaartje te maken van het stadscentrum. Voor Cool 63 komt horeca met een groot terras. Hierdoor sluit het plein mooi aan op de rest van het centrum in de Rotterdamse Stijl. Het Stadhuisplein is straks ruim van opzet en toegankelijk voor horeca, winkelen, evenementen en herdenkingen.

Aantrekkelijker
,,De aanpak van het plein is onderdeel van het beleid om het Rotterdamse centrum aantrekkelijker te maken om er te wonen werken of te verblijven. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling): ,,Het Stadhuisplein krijgt met het opknappen van het laatste stuk de uitstraling die zo'n belangrijke plek in het centrum verdient. Ook op andere plekken in het centrum naderen we de voltooiing. Bijvoorbeeld in het gebied rondom de Markthal dat in oktober klaar is, of bij het Timmerhuis aan het Rodezand. Maar uiteraard ook bij het laatste deel van het Kruisplein waar in november wordt begonnen met herinrichten en bestraten. Ook dat deel is dan over een paar maanden klaar.''

Bereikbaarheid
Tijdens de sloop van de paviljoens worden fietsers die gebruik maken van het aangrenzende fietspad op de Coolsingel omgeleid.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Yvette Ignatius, afdeling Communicatie, 06 – 5374 4090, iy.ignatius@rotterdam.nl
Edwin Cornelisse, woordvoerder wethouder Schneider 06 10064779, e.cornelisse@rotterdam.nl