Direct naar de content

Schoolsport op het erepodium tijdens The Final in Ahoy

Op donderdag 23 juni 2016 beleeft Rotterdam voor de veertiende keer The Final in Ahoy, het grootse schoolsportevenement voor Rotterdamse basisschoolleerlingen uit de groepen 5 t/m 8. Dit jaar wordt een speciale editie met een doorkijkje naar het vernieuwde schoolsportprogramma Schoolsport#010.

Tijdens The Final gaan de Rotterdamse basisschoolleerlingen in elf verschillende sporten de strijd met elkaar aan. Door middel van voorrondes in de deelgebieden hebben zij zich gekwalificeerd voor één van de elf finales in hét sportpaleis van Rotterdam. Naast de finalesporten is er weer een leuk en uitdagend randprogramma waar alle, naar verwachting in totaal 6500 aanwezige kinderen, aan deel mogen nemen.

Schoolsport#010
Dit jaar blikken we tijdens The Final vooruit op het vernieuwde schoolsportprogramma Schoolsport#010. Dit is met name zichtbaar in de randprogrammering en de uitreiking van The Fair Play & Respect Trofee. In het schooljaar 2016/2017 wordt Schoolsport#010 voor de eerste keer aangeboden aan de groepen 5 t/m 8 van de Rotterdamse basisscholen zonder Lekker Fit label. Het programma is opgebouwd uit drie pijlers met verschillende doelen waarbij sport als middel wordt ingezet. Zo is er naast talentontwikkeling, dat centraal staat bij de verschillende toernooien, ook veel aandacht voor sociale vaardigheden en beleving. Schoolsport#010 draagt op deze manier bij aan een brede ontwikkeling van het kind.

Met sport is méér te winnen
Met het oog op Schoolsport#010 kent The Final 2016 twee eindwinnaars. Dit is de school die in totaal de meeste wedstrijden heeft gewonnen én de school die gedurende het jaar tijdens de wedstrijden de meeste Fair Play & Respect punten heeft verdiend. Beide winnaars mogen, als side event van het komende EK Atletiek, meedoen aan een leuke sportdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Datum: donderdag 23 juni 2016
Locatie: Ahoy Rotterdam
Tijd: 9:00 uur opening door wethouder Visser
sportprogramma voor groepen 5 en 6 >> 9:15 – 12:00 uur, prijsuitreiking 12:15 uur
sportprogramma voor groepen 7 en 8 >> 13:00 – 15:45 uur, prijsuitreiking 16:00 uur
Meer info: www.rotterdam.nl/thefinal


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristel Arntz, communicatieadviseur, Gemeente Rotterdam T: 06 233 02 705  E: kcm.arntz@rotterdam.nl