Direct naar de content

Sander de Kramer zoekt 100 werkgevers met een sociaal hart

Televisiemaker en bekende Rotterdammer Sander de Kramer is op zoek naar 100 werkgevers met een sociaal hart. Hij gaat samen met WSP Rijnmond de uitdaging aan om binnen een half jaar in de regio Rijnmond minstens 100 werkgevers met een sociaal hart te vinden. Werkgevers die begrijpen hoe belangrijk het is dat mensen die voor langere tijd geen werk hebben, toch weer mee kunnen doen. Het doel van ‘De 100 van Sander’ is om mensen die langer dan drie maanden zonder werk zitten, aan een baan te helpen.

De regio Rijnmond telt 70.000 mensen zonder werk. Een groot deel hiervan heeft extra hulp nodig om aan een baan te komen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die al lange tijd niet meer gewerkt hebben, een fysieke beperking, chronische ziekte of een taalachterstand hebben. Of mensen die als alleenstaande ouder hun kinderen opvoeden. Wat zij allemaal gemeen hebben, is dat ze willen en kunnen werken.

Teller op zeven
Sander de Kramer: “Ik weet als geen ander hoe belangrijk het voor mensen is om werk en een inkomen te hebben: het is goed voor je eigenwaarde, het houdt je actief en zorgt voor plezier en geloof in de toekomst”. De bekende Rotterdammer heeft samen met WSP Rijnmond al zeven werkgevers gevonden die geschikt werk willen creëren voor deze groep mensen. Dit zijn Feyenoord, Albert Heijn, Erasmus MC, FrisFacilitair, Stedin, Home Instead en RET. Vandaag tekenden deze werkgevers, samen met Sander en wethouder Richard Moti (Werk, Inkomen en NPRZ) een intentieverklaring om de eerste werkzoekenden aan een baan te helpen.

Wethouder Moti: “Ik ben erg blij met dit initiatief en het is geweldig dat Sander de Kramer zich hiervoor wil inzetten. Het toont aan dat steeds meer mensen bewust zijn van het belang van werk. Want hoewel het aantal mensen in de bijstand daalt, staan er nog steeds te veel mensen aan de zijlijn. Iedereen heeft een talent en verdient een plek op de arbeidsmarkt. Met dit soort initiatieven maken we daar meer bedrijven en organisaties bewust van. Als gemeente kunnen we zorgen dat mensen weer werkfit worden, maar de banen moeten toch echt van de bedrijven komen. Ik hoop dan ook van harte dat zij zich aansluiten.”

Goed voorbeeld
Om meer werkgevers te bereiken, is Sander de komende tijd op verschillende podia te zien en te horen. Hij praat met werkgevers over hoe je mensen die extra hulp nodig hebben, weer aan het werk krijgt en hoe ongelooflijk belangrijk dit is. Eén van de werkgeversmomenten met Sander is op 19 maart 2020, op de Dag van 1.000 voorbeelden. Hier hoor je de anekdotes van werkgevers en de persoonlijke verhalen van werkzoekenden. De specialisten van WSP Rijnmond zijn aanwezig om alle vragen van werkgevers te beantwoorden. Zo werken Sander en WSP Rijnmond aan ‘De 100 van Sander’!


WSP Rijnmond
WSP Rijnmond is een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten en SW-bedrijven in de arbeidsmarktregio Rijnmond. WSP Rijnmond is het aanspreekpunt voor werkgevers die mensen met een uitkering aan een baan willen helpen. Naast advies en informatie over regelingen en subsidies voor werkgevers, zorgt WSP Rijnmond vooral voor het bemiddelen van mensen die willen en kunnen werken. Het doel is om tot een duurzame match te komen en daarmee een inclusieve, vitale arbeidsmarkt.

Sander de Kramer
Sander de Kramer is een bekend gezicht in en ver buiten Rotterdam. De journalist en televisiemaker ontvangt binnenkort de prestigieuze Four Freedoms Award voor zijn innovatieve hulpverlening in binnen- en buitenland. Eerder werd hij voor zijn maatschappelijke inzet in 2001 benoemd tot Rotterdammer van het Jaar, ontving hij in 2007 de Paul Nijgh Penning, in 2009 de Laurenspenning, in 2013 de Majoor Bosshardt Prijs en in 2019 de Hélène de Montigny-prijs.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Rietvelt, tel: 06 12 73 34 05 of per e-mail: s.rietvelt@rotterdam.nl.