Direct naar de content

Samenwerking tussen gemeente en FC IJsselmonde een feit

De gemeente investeert in een Sportcampus op Zuid. Het sportcomplex Varkenoord wordt daarbij langzaam getransformeerd in de Sportcampus. De gemeente is met FC IJsselmonde tot samenwerkingsafspraken gekomen die moeten bijdragen aan een succesvolle ontwikkeling van de Sportcampus. Op donderdag 23 juni a.s. ondertekent FC IJsselmonde samen met Peter van Veen (directeur Sport en Cultuur) namens de gemeente Rotterdam de samenwerkingsovereenkomst Sportcampus.

Medio 2017 nieuwe fusievereniging
De voetbalverenigingen DHZ, Maasstad Tediro en Sportvereniging Lombardijen gaan medio 2017 door als FC IJsselmonde. De clubkleuren van nieuwe fusievereniging worden blauw en rood, gebaseerd op het logo van het gebied IJsselmonde. Vanaf dat moment huurt FC IJsselmonde met 500 a 600 leden, de nieuwe kantine in het clubverzamelgebouw en de kunstgrasvelden van de gemeente. Met Hockeyclub Feijenoord en voetbalvereniging Overmaas zijn ook gesprekken gaande met betrekking tot de Sportcampus. Mogelijk sluiten in een latere fase in het proces andere verenigingen ook nog aan.

Verbinden van Sportcampus en Park de Twee Heuvels
Op de Sportcampus kunnen alle georganiseerde sporters terecht op de multifunctionele velden, in de beweegvriendelijke openbare ruimte en in het nieuw te bouwen clubverzamelgebouw. Park de Twee Heuvels wordt met name ingericht voor de individuele sporters. De verbinding tussen Sportcampus en Park de Twee Heuvels zal verbeterd worden door het realiseren van logische routes in een groene omgeving. Met de Sportcampus wil de stad een bijdrage leveren aan het verhogen van de sportdeelname onder de Rotterdammers op Zuid en aan de ontwikkeling van het gebied als geheel.

Voorbereiding in volle gang
De Sportcampus biedt straks plaats aan een diversiteit aan sporten waaronder voetbal, hockey, beachsporten, tennis,korfbal, atletiek, dans- en verdedigingssport. De voorbereidingen en ontwikkelingen van nieuwe (multifunctionele) kunstgrasvelden zijn in volle gang en de aanbesteding voor de bouw van het clubverzamelgebouw loopt.
Rotterdam in beweging Sport is in de eerste plaats leuk, maar het verdient zich op allerlei manieren op sociaal maatschappelijk en economisch vlak terug. De ontwikkelingen rondom de Sportcampus sluiten ook goed aan bij het beleid om sportvoorzieningen intensiever en/of multifunctioneler te gebruiken waar dat kan.
Sportcampus en Park de Twee Heuvels zijn onderdeel van concept visie gebied Stadionpark Voor meer informatie over de concept visie gebied Stadionpark www.gebiedsvisiestadionpark.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen metKatja van Deventer, communicatieadviseur Sport & Cultuur, 0622629562 of km.vandeventer@rotterdam.nl

Adres ondertekening: SV Lombardijen, Buitendijk 112 van 19.00 tot 20.00 uur.