Direct naar de content

Saaie elektriciteitshuisjes Prins Alexander transformeren tot kunst

In Rotterdam Prins Alexander knappen twee kunstenaars en drie studenten van de Willem de Kooning Academie tien elektriciteitshuisjes van Stedin op. Eind juni zijn ze met deze klus begonnen en de eerste huisjes zijn nu klaar.

De bewoners denken en werken mee aan de metamorfose van de elektriciteitshuisjes. Zo hebben leerlingen van basisschool De Meridiaan tekeningen gemaakt voor het huisje bij Almeria Erf / Oosterflank: hiermee heeft de kunstenaar een ontwerp gemaakt en het huisje omgetoverd tot een kunstwerk. De huisjes moeten natuurlijk wel naar behoren blijven functioneren. Daarom is met netbeheerder Stedin afgesproken waar de transformatie aan moet voldoen.

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. buitenruimte) kwam dagelijks langs zo’n elektriciteitshuisje en vond dat zo’n groot, saai, functioneel object in de buitenruimte best een eyecatcher mag worden. Hij is enthousiast over het resultaat: "dit fleurt het straatbeeld enorm op en de bewoners zijn er blij mee. Dit is nog een proef, het zou mooi zijn als we partners kunnen vinden om dit uit te breiden naar meer plekken in de stad.”

De opknapbeurt van de elektriciteitshuisjes past goed in de Rotterdamse aanpak van de buitenruimte, die samen met bewoners en partners in de stad in topconditie wordt gehouden. De gemeente Rotterdam is nauw betrokken bij wat er leeft en speelt in de buurten en wijken en levert zo veel mogelijk service op maat. Zo blijft de buitenruimte voor iedereen een fijne plek om te vertoeven.

Locaties van de elektriciteitshuisjes in Prins Alexander

  1. Zevenkampsering bij Kurt Weillstraat
  2. Zevenkampsering bij huisnummer 1097
  3. Ring Ommoord bij Kruipbrem
  4. Ring Ommoord bij Witte Brem
  5. Hoek Almeria Erf en Evenaar (zie foto)
  6. Hoek Evenaar en Tromsodreef
  7. Hoofdweg bij Capelseweg
  8. Nabij metro-overgang ’s Gravenweg / G. de Vosweg
  9. Ben Goerionstraat
  10. Giraffestraat, schuin tegenover café de Amstelbron

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, plv. bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl