Direct naar de content

Ruim 600 kinderen maken Afrikaanderwijk schoon tijdens ‘Keep it Clean-Day’

Vrijdag 16 september is het ‘Keep it Clean Day’. Voor de derde jaar op rij doet Rotterdam mee met dit landelijke initiatief tegen zwerfvuil. Ook in het gebied Feijenoord zetten bewoners, vrijwilligers en organisaties in Feijenoord zich deze dag in om straten en pleinen schoon te maken. Dit jaar doen vooral scholen in de Afrikaanderwijk vol enthousiasme mee; in totaal 615 leerlingen zetten zich in voor een schonere wijk.
 

Om 9:45 uur doet de Nelson Mandelaschool de aftrap; dan krijgen 230 leerlingen van de Globetrotter, aan het Afrikaanderplein, hun prikstokken en vuilniszakken uitgereikt. De twee locaties van de Nelson Mandelaschool doen mee met totaal 255 leerlingen, en de Da Costa School aan de Johannes Brandstraat heeft na 14:00 uur 130 leerlingen klaarstaan.

Gratis prikstokken
Via Stadsbeheer Rotterdam krijgen de kinderen prikstokken en vuilniszakken uitgereikt, die de scholen mogen behouden. Na afloop van de Keep it Clean Day wordt het verzamelde vuil door Stadsbeheer opgehaald en gewogen.

Gouden knijper
Na afloop maakt de directeur van Stadsbeheer bekend, welk gebied het meeste zwerfvuil heeft opgehaald en wie de ‘gouden knijper’ krijgt uitgereikt. Vooralsnog lijken de kinderen in de Afrikaanderwijk een goede kans te maken.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie, kijk op: www.rotterdam.nl/keepitclean010 of neem contact op met: Joeri Viergever, gebiedsnetweker Afrikaanderwijk, tel. 06-83134702.