Direct naar de content

Rotterdamse Zwemkampioenschappen 2015 spetterend afgesloten

7 voorronden – 55 basisscholen - 750 kinderen – 1 zwemfinale

Woensdagmiddag 4 maart was in zwembad de Wilgenring de finale van de jaarlijkse Rotterdamse Zwemkampioenschappen. Het schoolteam van De Beatrixschool uit IJsselmonde heeft de finale gewonnen en kan zich Rotterdamse Zwemkampioen van 2015 noemen.

In januari en februari hebben 7 voorronden plaatsgevonden in verschillende zwembaden van Rotterdam. In totaal deden 55 basisscholen en 750 leerlingen mee van de groepen 6,7 en 8 vanuit het primair onderwijs.

Schoolteams
De twaalf scholen met de beste tijden uit het schoolklassement stonden gister in de finale. Alle deelnemers zwommen de drie slagen schoolslag, rugslag en vrije slag. Na afloop werd er door de schoolteams nog een spectaculaire estafette gezwommen.

Beste zwemmers van Rotterdam
Tijdens de voorrondes is ook een topklassement bijgehouden voor wat betreft individuele zwemslagen en categorieën in de groepen 5/6 en 7/8. De beste 18 zwemmers per slag streden om de hoogste trede van het erepodium.

Kampioen
Het team van De Beatrixschool uit IJsselmonde kan zich Rotterdamse Zwemkampioen van 2015 noemen! De 2e en 3e plek gingen naar de Kleine Prins uit Prins-Alexander en de Triangel uit Charlois.

Organisatie
De totale organisatie was in handen van de gemeente Rotterdam, Sport & Cultuur, in nauwe samenwerking met vrijwillige juryleden en tijdwaarnemers vanuit de Rotterdamse zwemverenigingen, die wekelijks bij de uitvoering van de wedstrijden aanwezig zijn geweest.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Foto’s: Paul van der Blom

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristel Arntz, communicatieadviseur gemeente Rotterdam,  010 267 38 49,  kcm.arntz@rotterdam.nl