Direct naar de content

Rotterdamse winkelstraten strijden om de titel ‘Schoonste Winkelstraat van Rotterdam’

Winkelstraten in Rotterdam kunnen zich vanaf nu opgeven om mee te doen aan de verkiezing van de Schoonste Winkelstraat van Rotterdam. Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte): ”Ik roep alle winkeliers op om samen hun straat op te geven voor de verkiezing De Schoonste Winkelstraat van Rotterdam.” De winnaar die er met de titel vandoor gaat, mag rekenen op een grote verlichte kerstboom met Kerst die tijdens een sfeervol straatfeest wordt aangelicht. Bovendien komt er een groot, extra straatnaambord, zodat bezoekers in één oogopslag zien dat deze winkelstraat de schoonste van de stad is.

Aanmelden
Opgeven kan tot 1 mei via www.rotterdam.nl/schoonstewinkelstraat. Meedoen is eenvoudig. Via een beknopt plan van aanpak geeft een straat aan welke acties deze de komende periode gaat doen om de straat nog schoner te maken en te houden. Denk bijvoorbeeld aan gezamenlijke veegacties, het adopteren van een container of prullenbak of deelname aan Keep It Clean Day of Opzoomer evenementen. Winkeliers en bewoners kunnen hier zelf een creatieve invulling aan geven.

Beoordeling
Een jury beoordeelt de straat tussen mei en oktober op drie verschillende momenten. Zo wordt duidelijk hoe de straat vooruit is gegaan. Zij letten daarbij niet alleen op hoe de straat er op dat moment uitziet, maar ondervragen ook het winkelend publiek. Bovendien tellen het plan van aanpak en de uitgevoerde acties mee bij de beoordeling. Op 10 oktober maakt de jury de winnaar bekend.

Samen
Schone winkelstraten zijn een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Met deze verkiezing willen we winkelstraten, winkelend publiek en omwonenden stimuleren om samen met de gemeente te zorgen dat de straat nog schoner wordt en blijft. Dat maakt het prettiger en veiliger winkelen. Bovendien zorgt een nette straat voor nog meer bezoekers. Goed voor de ondernemers, het winkelend publiek en Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51 26 63 15 of c.verhulp@rotterdam.nl