Direct naar de content

Rotterdamse Taxi’s krijgen Citytabs

Gastvrij ontvangst met wetenswaardigheden over de stad

Veilig en snel met de taxi naar je plaats van bestemming terwijl je het laatste nieuws en allerlei wetenswaardigheden over de stad voorgeschoteld krijgt, is vanaf vandaag mogelijk in Rotterdam. Wethouder Langenberg (mobiliteit) heeft vandaag de eerste Citytab taxi feestelijk in gebruik genomen.

"We werken al jaren samen met de taxibranche aan een meer gastvrij ontvangst van bezoekers aan de stad. Met het Citytab-systeem krijgt de passagier een toeristische rondleiding, het laatste nieuws en zelfs verschillende acties ineen. Zo weet de bezoeker nog beter wat er te doen is en voelt hij/zij zich welkom in onze prachtige stad", aldus wethouder Langenberg.

De CityTab is een interactieve tablet in de hoofdsteun van Rotterdamse taxi’s. Op de Citytab is onder meer de route te zien en wordt de passagier voorzien van informatie over bezienswaardigheden en “weetjes” langs de route. Daarnaast zijn er aanbiedingen en kortingen te vinden op CityTab en het laatste nieuws uit de regio. Op de Citytab zit ook een veiligheid button voor de passagier. Citytab-taxi's beschikken over gratis Wifi.

Vanaf dit voorjaar zullen de eerste honderd taxi's met het interactieve informatiesysteem gaan rondrijden. De gemeente Rotterdam levert hieraan een bijdrage. Na de zomer is het de bedoeling dat dit aantal wordt uitgebreid naar vijfhonderd. CityTab is ontwikkeld in samenwerking met de taxi branche, de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners. De CityTab zal in eerste instantie in vier talen beschikbaar zijn, Nederlands, Engels, Spaans en Duits. Rotterdam is de eerste stad waar het Citytab-systeem in gebruik wordt genomen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl

Citytab, Nuri Cetin 06 – 42 48 42 34

Bijschrift Foto: Wethouder Langenberg (midden) gaf samen met Citytabs ondernemers Nuri Cetin (links) en Maikel Coomans (rechts) het startschot voor de eerste Rotterdamse Citytabs Taxi's.