Direct naar de content

Rotterdamse scholieren sluiten klimaatakkoord


Minder vlees eten, oplader uit het stopcontact als je niets oplaadt en korter douchen. Dit is de top 3 van scholieren voor het Rotterdame Klimaat Akkoord. Vandaag ondertekenden 60 scholieren, samen met wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) het Rotterdamse Scholieren Klimaatakkoord.

 

Hoe denk jij dat we de CO2 kunnen verlagen, het afval kunnen verminderen en de lucht schoner kunnen krijgen? Met deze en andere vragen werden Rotterdamse scholieren uitgedaagd om na te denken over de Rotterdamse energieswitch. Leerlingen van het Zadkine, OLS de Recon, Marnix Gymnasium, Toorop Mavo, en Wolfert Tweetallig Rotterdam discussieerden vandaag onder leiding van Dore van Duivenbode met elkaar over wat zij belangrijk vinden voor een beter klimaat.

De scholieren overhandigden hun eigen prioriteiten aan wethouder Arno Bonte en Esmee Tanis, voorzitter van de Rotterdamse klimaattafel consumptie. Bonte is blij met de ideeën van de scholieren. “Scholieren zijn de voorhoede in de klimaatdiscussie. Mede dankzij acties van scholieren wereldwijd staat klimaat nu hoog op de politieke agenda. We gebruiken de inbreng van vandaag voor het Rotterdamse Klimaatakkoord dat we samen met meer dan 100 Rotterdamse bedrijven aan het schrijven zijn.”


Verder inspireerde de 17-jarige Sara met haar verhaal over de klimaattop in New York en wat scholieren zelf kunnen doen tegen klimaatverandering.

Het scholierenakkoord is een opmaat naar het Rotterdamse Klimaat Akkoord dat op 22 november getekend gaat worden. De afgelopen maanden hebben meer dan 100 bedrijven en instellingen onder leiding van onafhankelijke voorzitters aan vijf klimaattafels nagedacht hoe we de CO2-uitstoot in onze stad in 2030 kunnen halveren.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, 06 – 38 31 92 44 of db.bouhuijs@rotterdam.nl