Direct naar de content

Rotterdamse Reuzen 2018 uitgereikt

Vanmiddag hebben vier individuele jongeren en een groep jongeren de Rotterdamse Reus uitgereikt gekregen. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op het stadhuis. De Rotterdamse Reus is een onderscheiding voor kinderen en jongeren die een voorbeeld zijn voor anderen.

De Rotterdamse Reus wordt toegekend aan Rotterdamse kinderen en jongeren die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor inwoners van Rotterdam.

Categorie individueel
Wethouder Said Kasmi reikte de individuele Rotterdamse Reuzen uit aan:

  • Jessie Riethoff (14). Zij zamelt al 7 jaar geld in met drum-optredens voor het Familiehuis Daniel den Hoed.
  • Mon Yen Cheung (19). Zij is al 4 jaar lang vrijwilliger in Zorgcentrum Atrium waar zij koffie, thee en maaltijden serveert.
  • Destiny Koelewijn (16). Zij brengt al 3 jaar lang elke avond eten bij haar buurvrouw van 90.
  • Laurens Hodes (24). Hij organiseert al enige jaren de sponsorloop Feet Over Wheels voor de Dwarslaesie Organisatie Nederland.

Categorie groepen
Wethouder Judith Bokhove reikte de groepsprijs van de Rotterdamse Reuzen uit. Deze gaat dit jaar naar de jeugdleiding van Scouting Starrenburg uit Overschie. Wethouder Bokhove in haar toespraak: “Jullie organiseren leuke en afwisselende activiteiten voor de kinderen, heb ik begrepen. In de zomervakantie gaan jullie met de jeugdgroepen op kamp. Jullie leren EHBO, doen cursussen en doordeweeks zijn jullie aan het vergaderen, voorbereiden, opruimen en schoonmaken. En dat allemaal geheel vrijwillig. Dat, beste jeugdleiders, is een groot compliment waard. Een reuzencompliment.”

Rotterdamse Reus
De Rotterdamse Reus bestaat uit een medaille en een oorkonde. Op de medaille staat de beeltenis van Rigardus Rijnhout (1922-1959), die bekend stond als de Reus van Rotterdam. Rijnhout was niet alleen uitzonderlijk lang, maar ook zeer vriendelijk. De Rotterdamse Reus wordt jaarlijks uitgereikt aan kinderen en jongeren tot en met 27 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor inwoners van Rotterdam. Het kan ook zijn dat ze een uitzonderlijke prestatie leveren of hebben geleverd voor de samenleving of de stad en daarmee een voorbeeld zijn voor anderen.


Noot voor de redactie:

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.