Direct naar de content

Rotterdamse gemeenteraad krijgt eigen documentaireserie ‘Coolsingel 40’

De Rotterdamse gemeenteraad wil inwoners van en geïnteresseerden in de stad Rotterdam beter informeren over de lokale politiek. De gemeenteraad communiceert momenteel via social media, de website, in de Stadskrant en via activiteiten in de stad – bijvoorbeeld publieksvoorlichting op scholen – maar voegt nu een nieuw middel toe. Met Coolsingel 40, een documentaireserie op lokale zender TV Rijnmond, wil de gemeenteraad een realistisch beeld laten zien en een uniek kijkje achter de schermen bieden van de gemeenteraad. Rotterdam is hiermee de eerste stad in Nederland die een dergelijk middel inzet als onderdeel van publieksvoorlichting.

Voor wie zetten de gemeenteraadsleden zich in en waar maken ze zich hard voor? Coolsingel 40 laat een beeld zien van de wereld achter de beroemde gevel in Rotterdam, maar uiteraard wordt er ook ingezoomd op de stad en de relatie met de inwoners van Rotterdam. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld met ideeën die burgers hebben? Welke instrumenten hebben zij eigenlijk om invloed uit te oefenen? Geen enkele andere gemeenteraad in Nederland laat zoveel van zichzelf zien. Daarnaast kan de kijker meevoelen hoe het is om te werken op het mooiste stadhuis van Nederland. Hoe hard er gewerkt wordt. Hoe ingewikkeld het werk is. Hoe groot de dillema’s soms zijn. En wat voor functies er nog meer bekleed worden, anders dan die van gemeenteraadsleden en de burgemeester.

De documentaireserie is niet bedoeld als zendtijd voor politieke partijen; de kern is bekendheid geven aan het werk van de gemeenteraad en de rol van de gemeenteraad in en voor de stad.

Op dinsdag 8 maart wordt de eerste aflevering uitgezonden om 17:30 uur op TV Rijnmond. Presentator Sander de Kramer neemt de kijker in acht afleveringen mee in de wereld van de Rotterdamse politiek.

Coolsingel 40 betreft een productie en samenwerking van Werf film, Rijnmond en griffie Rotterdam.

Over de Rotterdamse gemeenteraad
De gemeenteraad vertegenwoordigt alle Rotterdammers. Daarnaast geeft de gemeenteraad de hoofdlijnen voor het beleid in de stad aan en controleert het college van burgemeester en wethouders (college van B en W). De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente en bestaat uit 45 raadsleden. Alle raadsleden zijn in principe lid van een politieke partij, maken deel uit van een fractie, en zijn rechtstreeks gekozen door de stemgerechtigde inwoners van Rotterdam.
Voor meer informatie: www.rotterdam.nl/gemeenteraad

Afbeeldingen