Direct naar de content

Rotterdamse fietsenmaker wint eerste ‘Ster In Circulair’

Fietsenwinkel Steelrides op de Schiekade in Rotterdam heeft vandaag uit handen van wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) de eerste Ster in Circulair ontvangen. De Ster in Circulair is een Rotterdamse prijs voor bedrijven die een voorbeeld zijn in circulair ondernemen.

Van de 54.000 Rotterdamse bedrijven leveren er meer dan 5000 een bijdrage aan de circulaire economie. Dat aantal groeit snel. De meeste van die bedrijven zijn niet direct zichtbaar als ‘circulair bedrijf’. Naast de pioniers in de circulaire voorhoede, is het vooral het midden- en kleinbedrijf dat verbluffend circulair is.

Verborgen ondernemers
Met de Ster in Circulair wil de gemeente verborgen circulaire ondernemers en organisaties zichtbaar maken, legt wethouder Arno Bonte uit. “Rotterdam wil een stad worden zonder afval, met een volledig circulaire economie waarin alle materialen hergebruikt worden. Ik ben trots op alle Rotterdamse ondernemers die daarin voorop lopen.”

Eerste Ster in Circulair voor Steelrides
De eerste Ster In Circulair is voor Steelrides, een typisch Rotterdams bedrijf. Gevestigd in het Schieblok, nadat zij eerst 5 jaar in het Oude Noorden hun werkplaats hadden. Hun specialiteit is het opknappen en een tweede of misschien wel derde leven geven aan afgedankte maar in de basis prachtige oude vintage jaren 70 fietsen.

Nomineren van Ster in Circulair
De Ster in Circulair is een nieuwe Rotterdamse prijs die elke twee maanden zal worden uitgereikt aan een circulaire ondernemer. Kandidaten voor de prijs kunnen door iedere Rotterdammer worden genomineerd. Aandragen van een kandidaat kan via rotterdamcirculair.nl/sterincirculair. Een deskundige jury beoordeelt de nominaties en kiest iedere twee maanden een Ster in Circulair.