Direct naar de content

Rotterdams Stadsdictee 2016 over toekomst van het onderwijs

dictee geschreven en gelezen door kinderboekenschrijver Anna Woltz

Op maandag 21 november leest kinderboekenschrijfster Anna Woltz het jaarlijkse Rotterdamse Stadsdictee voor. Anna Woltz, winnares van de Gouden Griffel 2016 voor haar boek ‘Gips’, heeft het dictee ook geschreven. Het thema van het dictee is dit jaar ‘toekomst van het onderwijs’, passend bij het thema van Rotterdam Onderwijsstad van het Jaar 2016.

Om brugklasleerlingen op een leuke manier met taal bezig te laten zijn organiseert de gemeente het Rotterdamse Stadsdictee in samenwerking met de CED-groep. Via voorrondes op scholen zijn de leerlingen geselecteerd die mogen meedoen aan de finale in het Stadhuis. In totaal maken 45 brugklasleerlingen het dictee, zij hebben op hun school de voorronde gewonnen. Bij het afnemen van het dictee wordt onderscheid gemaakt tussen de categorieën vmbo/mavo, havo en vwo. Uit elk van deze drie categorieën komt een winnaar. De jury bestaat uit wethouder Joost Eerdmans, Leraar van het Jaar 2016 Youssef Alellou en de Rotterdamse rapper Winne.

De deelnemers zijn afkomstig van het Marnix Gymnasium, De Passie, Penta College CSG Godfried Richter, Calvijn Business School, Sint-Laurenscollege, Avicenna College, Erasmiaans Gymnasium, Theaterhavo/vwo, Emmauscollege Rotterdam, Wolfert Dalton, Wolfert College, Rotterdam International Secondary School, Einstein Lyceum, Wartburg College, Libanon Lyceum, STC Lloydstraat, STC Anthony Fokkerweg, Wolfert PRO en Juliana Calvijn.

Wethouder Hugo de Jonge maakt de winnaars bekend en reikt de prijzen uit. Alle deelnemers kunnen in de pauze op foto met rapper Winne of in de photo booth gaan, goochelaar/magician Rogier Roeters laat de deelnemers verbazen en versteld staan en Anna Woltz signeert haar boek ’Honderd uur nacht’ dat alle deelnemers als aandenken meekrijgen. Meeschrijven kan, want het Stadsdictee is tussen 18.00 en 20.15 uur via een live stream te volgen via: https://rotterdam.raadsinformatie.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl