Direct naar de content

Rotterdams MKB gaat digitaal de crisis te lijf

Gemeente start betaalbaar trainingsaanbod voor online ondernemerschap

Van winkeliers tot kappers, van sportschoolhouders tot horecaondernemers: Rotterdamse MKB’ers kunnen vanaf 29 september trainingen volgen om hun bedrijf ook online een extra impuls te geven. De gemeente Rotterdam biedt samen met marketingplatform Frankwatching betaalbare trainingen aan om ondernemers te stimuleren hun digitale vaardigheden uit te breiden. Door digitaal beter zichtbaar, vindbaar en bereikbaar te zijn, kunnen MKB’ers hun naamsbekendheid, klandizie en omzet vergroten.

Rotterdamse ondernemers (niet groter dan 10 werknemers) die zich aanmelden krijgen toegang tot de MKB online business boost: een pakket van 20 digitale trainingen over zaken als social media, e-mailmarketing en online adverteren. De trainingen vormen daarmee een stimulans voor Rotterdamse ondernemers in en om de winkelstraten door de hele stad. Voor dit pakket, dat normaal gesproken een waarde heeft van 889 euro, betalen deelnemers 50 euro.

Weerbaarder door digitalisering
Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen): “Er wordt in deze tijd veel van MKB’ers gevraagd. Naast het draaiende houden van de zaak, wat al moeite genoeg kost, willen ondernemers ook digitaal zakendoen omdat daar nog veel winst te behalen valt. Klanten vinden, verleiden en verbinden gebeurt steeds vaker online. Maar digitaliseren is niet gemakkelijk: een kapper of een kaasboer is niet van de ene op de andere dag ook marketingstrateeg of contentbeheerder. Dat vergt tijd en geld, en dat hebben de meeste MKB’ers nu juist niet. Met deze trainingen hopen we kleine ondernemers toch over dge digitale streep te trekken. Zodat ze hun zaak in deze zware tijd niet alleen overeind kunnen houden, maar ook weerbaarder kunnen maken.”

Verhalen uit de praktijk
Iris Pinas Bourne van Pimp my Nails & Beautysalon is een van de Rotterdamse onderneemsters die het aanbod al heeft kunnen testen. Ze is enthousiast. “Hiermee leer je de fijne kneepjes van de digitale wereld kennen en toe te passen op je eigen zaak. De training sluit aan op mijn behoeften en wensen en ik raak erdoor geïnspireerd. Ik had niet verwacht dat er achter de schermen van de digitale wereld zoveel mogelijkheden waren. Dank voor deze digitale boost!” Vera Lenting van duurzame modewinkel Natur-el: “Het wordt steeds belangrijker om online herkenbaar en vindbaar te zijn. Met dit trainingsprogramma kan je daarvoor een basis leggen zonder dat het veel geld kost.”

Rotterdamse MKB’ers die ook digitale vaardigheden willen opdoen om hun zaak te versterken kunnen zich tot 1 november aanmelden via deze link.

Rotterdam. Sterker Door.
De MKB online business boost is een initiatief van MKB010>>Next, een programma waarmee de gemeente samen met haar partners in de stad zoveel mogelijk MKB’ers wil stimuleren de overstap te maken naar digitaal, duurzaam en circulair ondernemerschap. Dit streven sluit aan bij de ambitie van het college van burgemeester en wethouders om sterker uit de crisis te komen door de overgang naar een nieuwe economie te versnellen. Dit gebeurt onder de noemer Rotterdam. Sterker door.