Direct naar de content

Rotterdammert voor Johan Janssens

Johan Janssens, directeur van de Stichting Opzoomer Mee, heeft maandagavond 25 november de Rotterdammert ontvangen uit handen van burgemeester Aboutaleb. Hij kreeg deze onderscheiding tijdens het 25-jarig jubileumfeest van Opzoomer Mee op het ss Rotterdam. Met de Rotterdammert eert de stad mensen die zich zeer succesvol met hart en ziel hebben ingezet voor de Rotterdamse samenleving.

Janssens (06-12-1955, Appingedam) ontving de stadspenning vanwege zijn grote verdiensten bij de Stichting Opzoomer Mee. Hij stond aan de basis van de eerste stedelijke Opzoomerdag op 28 mei 1994. Op deze dag gingen twintigduizend Rotterdammers samen aan de slag met bezems en plantjes, met straten en pleinen. Dat deden zij in navolging van de bewoners van de Opzoomerstraat, die eind jaren ‘80 het initiatief namen om zelf hun straat op te knappen.

Drive
Johan Janssens staat bekend als creatief, enthousiast en als een doorzetter. Onder zijn leiding groeide het Opzoomeren uit tot een begrip in de stad waar zo’n 1.800 straten aan meedoen. Burgemeester Aboutaleb: ‘Johan, je hebt het leven van heel veel mensen op een positieve manier geraakt en zo Rotterdam mooier, warmer en gezelliger gemaakt.’

Andere initiatieven
Naast de jaarlijkse Opzoomer-activiteiten lanceerde Janssens ook de Lief en Leedclub, Voorleesclub, Conversatieclub en de Schoonmaakbende. Stichting Opzoomer Mee ondersteunt bewoners van de Opzoomerstraten met onder meer tips, budget en uitwisseling van ervaringen.

Over de Rotterdammert
De Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie
over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen.


Noot voor de redactie: