Direct naar de content

Rotterdammert voor Hermann Jäger

Tijdens zijn afscheidsreceptie maandagmiddag 19 november heeft concerndirecteur Hermann Jäger de Rotterdammert ontvangen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Jäger gaat op 1 december met pensioen.

Met het pensioen van Hermann Jäger neemt Rotterdam afscheid van een van zijn kopstukken. Jäger staat bekend om zijn inzet voor en loyaliteit aan de stad, de mensen die er wonen en werken, en zijn collega’s bij de gemeente. Voor zijn afscheid vroeg Jäger in plaats van cadeaus om donaties aan de Voedselbank Rotterdam, waarvan hij bestuursvoorzitter is geweest. Bij het aankondigen van zijn afscheid twitterde hij: Trots civil servant te zijn.

Hermann Jäger (30 december 1953, Rotterdam) begon in februari 1975 bij de gemeente Rotterdam, als klerk bij het bureau Registratuur. Hij werd beleidsmedewerker, beleidsadviseur bij het bureau Ruimtelijke Ordening en adviseur grote projecten (zoals Kop van Zuid en renovatie Ahoy) bij de Bestuursdienst (BSD). Tussen 2000 en 2003 was hij eerst adjunct-directeur en vervolgens directeur Stedelijke Ontwikkeling & Beheer. In 2003 werd Jäger directeur Beleid bij de BSD en in 2006 directeur Schone Stad (Roteb); in 2009 algemeen directeur Roteb; en in 2012 concerndirecteur Stadsbeheer. Vanaf november 2016 was Hermann Jäger concerndirecteur Stadsontwikkeling.

Rotterdammert
Met de onderscheiding ‘de Rotterdammert’ eert de stad professionals die zich intensief hebben ingezet voor Rotterdam en zich daarbij zeer verdienstelijk hebben gemaakt. Op de voorzijde van de bronzen penning staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl.