Direct naar de content

Rotterdammert voor Gabriël Oostvogel

Op zijn afscheid als directeur-voorzitter van concert- en congresgebouw de Doelen op maandagavond 8 januari heeft de heer G.B.L.C (Gabriël) Oostvogel de Rotterdammert ontvangen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Met de onderscheiding ‘de Rotterdammert’ eert de stad professionals die zich intensief hebben ingezet voor Rotterdam en de Rotterdammer, en zich daarbij zeer verdienstelijk hebben gemaakt.

Gabriël Oostvogel (geboren 29 maart 1955 te ’s-Hertogenbosch) begon in 2000 als hoofd van de gemeentelijke dienst de Doelen. Samen met mededirecteur Anton Vliegenthart verzelfstandigde hij de organisatie: een mijlpaal die werd bereikt op 1 januari 2006. Andere mijlpalen waren in 2009 de renovatie van de Grote Zaal, en in 2016 de viering van het 50-jarig jubileum van het Doelen-gebouw, dat Oostvogel ‘het kroonstuk van de Wederopbouw’ heeft genoemd. Dankzij Oostvogel is de blik van de Doelen gericht op een breder publiek. Een van zijn wapenfeiten is dat in 2016 de kaartkopers in de leeftijd van 18 tot 35 jaar de grootste groep werd.

Dankbaar
Burgemeester Ahmed Aboutaleb bij het afscheid van Oostvogel in de Doelen: ‘De Doelen die jij achterlaat, wil geen artistiek bastion zijn, maar een open huis voor álle bevolkingsgroepen, en wil iedereen wat moois bieden. De Doelen is verbonden met Rotterdam, en met de Rotterdammers. Voor je vakkundige inzet, je betrokkenheid en indrukwekkende staat van dienst is de stad je zeer dankbaar.’

Rotterdammert
De Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding zelf. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl