Direct naar de content

Rotterdammert voor Bert Dusseljee

Scheidend voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de gemeente Rotterdam, Bert Dusseljee, heeft woensdag 3 juli de Rotterdammert ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding tijdens zijn afscheidsreceptie uit handen van gemeentesecretaris Vincent Roozen. Bert Dusseljee (31-03-1953, Amsterdam) ontving deze penning vanwege zijn inzet voor de medezeggenschap. Hij was twee termijnen voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad: van maart 2006 tot maart 2012 en van juni 2014 tot april 2019.

Eerste termijn
In 2006 pakt Dusseljee het voorzitterschap op naast zijn functie als medewerker Natuur- en Milieueducatie. Zijn collega’s beschrijven hem als een getalenteerde voorzitter, iemand die schijnbaar moeiteloos schakelt tussen procedure, inhoud en mensen. Tijdens een aantal grote reorganisaties en krimpoperaties verloor hij het belang van de medewerkers en de organisatie nooit uit het oog. Onder zijn leiding werd de COR een gelijkwaardige en kritisch meedenkende gesprekspartner in die processen. Een betrouwbare belangenbehartiger voor de medewerkers van gemeente Rotterdam.

Tweede termijn
Als zijn eerste termijn bij de COR afloopt, blijft Dusseljee actief als (bestuurs)lid van de Ondernemingsraad van het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling. In 2013 gaat hij ook aan de slag als vakbondsconsulent voor AbvaKabo en FNV Overheid. In deze rol staat hij collega’s bij in lastige situaties op het werk. In 2014 startte zijn tweede termijn als voorzitter van de COR. Gemeentesecretaris Vincent Roozen zegt hierover in zijn speech: ‘Het is in de tijd dat je weg was onrustig geweest, met veel verloop. Jij zorgt ervoor dat de rust terugkomt. En dat de COR weer in zijn kracht komt te staan.’

De Rotterdammert
Met de Rotterdammert eert de stad Rotterdam mensen die zich intensief hebben ingezet voor de stad en zijn inwoners en zich daarbij zeer verdienstelijk hebben gemaakt. Op de voorzijde van de bronzen penning staat het stadswapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: