Direct naar de content

Rotterdammers denken mee over Rotterdam als fietsstad

Rotterdammers kunnen meedenken over het fietsplan van de gemeente via fietsfan010. Dit is een social platform voor Rotterdam dat vandaag wordt gelanceerd. Woensdag 16 september gaat de wethouder van 19.00 tot 20.00 uur op fietsfan010 live in debat over het plan.

Rotterdam timmert flink aan de weg om een echte fietsstad te worden. Wethouder Langenberg: “Fietsen is gezond, is goed voor de leefbaarheid van de stad, voor de economie en draagt bij aan een gezondere lucht.” In het fietsplan ‘Fietsen heeft voorrang’ stelt de gemeente 30 actiepunten voor om de komende jaren het fietsen in de stad te stimuleren en te verbeteren. Tot 18 september kan iedereen reageren op het plan. Vervolgens worden de opmerkingen en suggesties verwerkt en wordt het fietsplan definitief aangeboden aan de gemeenteraad. Maar ook daarna is het belangrijk om fietsen op de kaart te blijven zetten en tips en ervaringen te delen.

Fietsfan010 de lucht in

Daarom gaat vandaag Fietsfan010 de lucht in. Op dit social platform (een combinatie van een website, facebook, twitter en instagram) kunnen bewoners, organisaties, toeristen, werknemers, werkgevers, fietsliefhebbers, nog-niet-fietsers, wielrenners en natuurlijk de fietsbranche meedenken en meedoen om van Rotterdam een ideale fietsstad te maken. Onder meer door blogs te schrijven, tips te delen die het fietsen nog prettiger maken, activiteiten met elkaar te organiseren en op gezette tijden mee te denken met de gemeente of andere organisaties. Fietsfan010 biedt een podium aan iedereen die iets met fietsen en Rotterdam te maken heeft. Het moet de komende jaren uitgroeien tot een praktisch, nuttig, levendig en vooral ook aantrekkelijk platform.

Fietsdebat met wethouder via Twitter

Wie ideeën heeft om het fietsen in de stad te verbeteren, kan deze via fietsfan010 aandragen. Het fietsplan is te vinden op de website fietsfan010.nl. Reageren kan via facebook (facebook.nl/fietsfan010) en twitter (@fietsfan.nl). Op 16 september gaat de wethouder van 19.00 tot 20.00 uur op fietsfan010 in debat over het fietsplan. Dat loopt via Twitter – met gebruikmaking van # fietsfan010.

www.fietsfan010.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 53 78 61 01 of s.kooijmancastelijns@rotterdam.nl