Direct naar de content

Rotterdammers beoordelen initiatieven

Stadsjury CityLab010 van start

Twaalf Rotterdammers met uiteenlopende kennis en een groot hart voor de stad mogen bepalen welke initiatieven een startbudget krijgen uit de totale pot van 3 miljoen euro die de gemeente jaarlijks ter beschikking stelt via CityLab010. Aan de Stadsjury de belangrijke taak om de ingediende CityLab010-initiatieven van 2019 te beoordelen. Met een juryrapport aan het college adviseren zij wie er een startbudget krijgt. 
 

Nog meer ván de stad
“Het is voor het eerst dat Rotterdammers zelf bij CityLab010 beslissen wie er een startbudget krijgt, hiermee is het programma nog meer ván de stad”, aldus wethouder Barbara Kathmann met o.a. Participatie in haar portefeuille." Kathmann vindt het hoog tijd voor een jury met Rotterdammers die de Citylab010 initiatieven beoordelen. “Het geld is altijd bedoeld geweest voor Rotterdammers, dan moeten Rotterdammers ook zelf over de verdeling gaan en daarnaast weten Rotterdammers heel goed wat ze willen voor de stad. In de jury zitten leden met verschillende achtergronden en specialismen, dus dat daar een goed oordeel uitkomt, heb ik alle vertrouwen in.” In november adviseren de twaalf Rotterdammers met een juryrapport aan het college wie er een startbudget krijgt.

Record
Ruim 300 initiatieven zijn er de afgelopen maanden gedeeld op de website van CityLab010, een record.Van de 300 initiatiefnemers hebben 160 initiatiefnemers daadwerkelijk een startbudget aangevraagd.

Over CityLab010
Jaarlijks stelt de stad via CityLab010 een innovatiebudget van circa 3 miljoen beschikbaar voor bewoners, (sociaal) ondernemers, organisaties en andere om innovatieve ideeën een kans geven.
Het programma biedt hulp in de vorm van kennis, coaching en netwerk. Dit maakt van CityLab010 dé energiebron voor de stad van morgen.

Meer weten over de leden van de Stadsjury? Kijk dan op citylab010.nl/de-stadsjury/


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, 06 – 53 78 61 01 of s.kooijmancastelijns@rotterdam.nl