Direct naar de content

Rotterdammer beloond voor inzet armoedebestrijding

Op woensdagmiddag 29 mei 2024 verraste wethouder Mohamed-Hoesein (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal) Rotterdamse ‘Glamma’ Celien Anches met een cheque van €250. Deze cheque heeft zij ontvangen als beloning voor haar initiatieven om armoede te bestrijden in de stad. Daarmee is ze de tweede kandidaat in het project ‘Samen Sterk tegen Armoede en Schulden’ van de gemeente Rotterdam.

Spullen inzamelen
Celien Anches zet zich met haar stichting Glamma’s Foundation in voor Rotterdammers die het lastiger hebben. Zij zamelt via haar Facebook-pagina Mommy’s Poppin spullen in voor moeders. Zo is ze ooit begonnen met het inzamelen en weggeven van gevulde schooltassen voor 400 kinderen. Afgelopen winter maakte ze pakketten met plaids, sokken en voedsel om stadsgenoten de winter door te helpen. De bijnaam Glamma heeft zij van haar volgers gekregen is afgeleid van glamour oma. Als oudste van de groep ontfermde zij zich over de jonge moeders. Naast haar inzamelacties voert Celien inmiddels ook coaching gesprekken met jongeren en kookt ze gratis maaltijden voor buurtgenoten. Omdat zij zelf in het verleden ook geldzorgen heeft gehad, heeft ze veel begrip en durven mensen hun hart bij haar te luchten.

Beloning voor goede initiatieven
Armoede aanpakken kunnen we als gemeente niet alleen. Daar hebben we partners in de stad voor nodig en de inwoners zelf. Om goede initiatieven in de wijken te stimuleren, wordt er vier keer per jaar iemand in het zonnetje gezet die zich inzet voor armoedebestrijding. Wethouder Mohamed-Hoesein: “Door met elkaar de handen ineen te slaan hopen we zoveel mogelijk inwoners te ondersteunen. Ook willen we andere Rotterdammers inspireren om zelf vergelijkbare initiatieven te organiseren. Er zijn veel inwoners die iets betekenen voor Rotterdammers die in armoede leven. Juist deze mensen worden  in het zonnetje gezet en bedankt voor hun hulp.”

De gemeente roept inwoners op om goede initiatieven uit de wijk, die bijdragen aan de strijd tegen armoede, aan te melden via geldzorgen@rotterdam.nl. Wie weet wordt dit initiatief ook in het zonnetje gezet.

Afbeeldingen

  • Wethouder Natasha Mohamed-Hoesein met Celien Anches. Fotograaf: David Rozing
    Wethouder Natasha Mohamed-Hoesein met Celien Anches.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Romijn, bestuursvoorlichter wethouder Natasha Mohamed-Hoesein (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal). Telefoonnummer 06-41316524 of m.romijn@rotterdam.nl