Direct naar de content

Rotterdam wil zich als gay destination op de kaart zetten

De nationale en internationale gaygemeenschap kan voor Rotterdam van veel grotere economische betekenis zijn. Dankzij het innovatieve en open karakter van de stad kan Rotterdam voor gays een ‘place to be’ te worden. Tijdens een werkconferentie op donderdag 20 februari worden met het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen, corporaties, horeca en evenementenorganisatoren ideeën en suggesties geïnventariseerd voor het programma Rotterdam Gay Destination. Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Korrie Louwes openen de conferentie om 13.30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis.

De werkconferentie is een initiatief vanuit de Rotterdamse gaygemeenschap. De initiatiefnemers Emile Klep, Claus Verbrugge en Jos Hooyschuur stelden vast dat steden als Berlijn, Barcelona en Antwerpen veel beter dan Rotterdam gays aan zich weten te binden. Het feit dat deze steden voor gays aantrekkelijke bestemmingen zijn, geeft een enorme impuls op het gebied van wonen, werken, verblijven en uitgaan.

Diverse stad
Wethouder Korrie Louwes (o.a. participatie) ziet ook kansen en mogelijkheden op dat gebied in Rotterdam: 'Is Rotterdam dé Gay Destination? We zijn goed op weg met verschillende initiatieven maar het kan beter. Ik werk graag mee aan het goed in beeld brengen van onze diverse stad. Een stad waar LHBT’ers (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) hun weg weten te vinden en zich thuis voelen. Initiatieven als Rotterdam Gay Destination zorgen ervoor dat Rotterdam zich beter zichtbaar weet te maken voor deze community.’

Om Rotterdam als Gay Destination op de kaart te zetten, is samenwerking tussen de partners in de stad én een gedurfde en vernieuwende aanpak essentieel. Daarom zijn voor de werkconferentie niet alleen de bekende ´roze´ organisaties uitgenodigd, maar ook winkeliers, makelaars, ondernemers en horeca- en evenementenorganisatoren. Goede voorbeelden van bestaande projecten en activiteiten kunnen inspirerend zijn voor nieuwe vormen van samenwerking.
|
Creativiteit en innovatie
Keynote spreker Frank van Dalen, die Nederlandse en Europese steden adviseert over het vergroten van de aantrekkelijkheid voor gays, zal de deelnemers voorhouden welke aanpak voor Rotterdam effectief kan zijn. Van Dalen: ‘Rotterdam laat haar waardering voor ‘anders zijn’ blijken, als de stad zich meer als Gay Destination ontwikkelt. De stad geeft daarmee ruimte aan al datgene wat anders is en stimuleert daarmee creativiteit en innovatie. In zo’n omgeving voelen LHBT’ers zich thuis. Dat is positief voor de toekomst van Rotterdam en zijn inwoners.’

Tijdens de werkconferentie verkennen de deelnemers de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam om een échte Gay Destination te zijn. Het is de bedoeling dat er ambities voor een actieprogramma worden neergezet op het terrein van werken, verblijven, winkelen, wonen, uitgaan, studeren, cultuur, sport en marketing. Dat heeft Rotterdam nodig om over een paar jaar een ‘must be’ Gay Destination te zijn.

Aanmelden
Als u aanwezig wilt zijn, kunt u zich opgeven via het emailadres welkom@rotterdamgaydestination.nl.


Noot voor de redactie:

Noot voor de pers
u bent uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de werkconferentie Rotterdam Gay Destination op donderdag 20 februari in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam. De conferentie begint om 13.30 uur, de inloop is vanaf 13 uur.

Als u aanwezig wilt zijn, kunt u zich opgeven via het emailadres welkom@rotterdamgaydestination.nl.

Meer informatie kunt u krijgen bij Maarten Molenbeek (woordvoerder wethouder Korrie Louwes) via 06 22 66 19 17 en bij Jos Hooyschuur (organisatie werkconferentie Rotterdam Gay Destination) via 06 12 99 28 64.