Direct naar de content

Rotterdam wil prestigieus internationaal onderwijscongres naar stad halen

Rotterdam stelt zich kandidaat voor het prestigieuze onderwijscongres EAIE (European Association for International Education) 2022. Het congres is het grootste internationale hoger onderwijscongres van Europa en trekt jaarlijks zo’n 5,000 onderwijsprofessionals uit meer dan 85 landen. Met de komst van het congres naar Rotterdam wil de stad zich internationaal profileren als onderwijsstad.

In een globaliserende wereld is het van belang om oog te hebben voor de internationale context van het onderwijs. De EAIE is het Europese centrum voor de verdere ontwikkeling van internationalisering binnen het hoger onderwijs. Het jaarlijkse congres biedt onderwijsprofessionals de gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen, bijvoorbeeld over de effecten die internationalisering heeft op de competenties van studenten. Daarnaast biedt het congres de mogelijkheid om bestaande en nieuwe internationale relaties te ontmoeten en is daarmee een broedplaats voor nieuwe ideeën, samenwerkingen en projecten.

Rotterdam heeft haar kandidaatstelling vandaag bij EAIE bekend gemaakt met het indienen van een zogeheten bidbook. Het plan voor de Rotterdamse editie van het congres is een samenwerking tussen de gemeente, de Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland Rotterdam, Codarts Hogeschool voor de Kunsten, Thomas More Hogeschool en Rotterdam Partners. De kandidaatstelling van Rotterdam wordt ondersteund door het Nederlands onderwijsveld.

Rotterdam gelooft in de kracht van goed onderwijs. Onderwijs dat jongeren ook voorbereidt op de wereld buiten hun eigen stad. Internationaal leren is een belangrijk onderdeel daarvan. Jongeren ontwikkelen zich tot wereldburger als zij omgaan met internationale studenten en als ze zelf ervaringen opdoen tijdens hun studie in het buitenland.

Het vierdaagse congres moet plaatsvinden in het nieuwe congrescentrum van Rotterdam Ahoy. En geeft een verwachte economische impuls van 7,5 miljoen euro voor de stad.
De EAIE neemt begin 2019 een definitief besluit over waar het congres in 2022 plaatsvindt. Het is nog onbekend welke andere steden zich ook kandidaat stellen.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl