Direct naar de content

Rotterdam vlagt voor alle geslaagden

Op donderdag 4 juni vieren geslaagde scholieren in heel Nederland het einde van hun middelbare schooltijd. Gemeente Rotterdam feliciteert de geslaagden en roept Rotterdammers op om – juist in deze bijzondere tijd – voor hen de vlag te hijsen. Daarnaast kleurt die avond speciaal voor de geslaagden de Erasmusbrug rood-wit-blauw.

Dit jaar bestaat het eindexamen uit schoolexamens, omdat het centraal schriftelijk eindexamen vanwege de beperkingen door het coronavirus niet doorgaat. Scholieren vinden het ontzettend jammer dat hierdoor ook een streep gaat door alle feestelijkheden die bij het eindexamen horen. Daarom roept de gemeente alle Rotterdammers op om bij te dragen aan een leuke afsluiting van de middelbare schooltijd. Dit kunnen ze doen door net als de geslaagden de vlag te hijsen, maar ook door hun felicitaties over te brengen aan de geslaagden en hun familie en vrienden op social media met de hashtag #geslaagdinrotterdam. Ook heeft stadsdichter Dean Bowen speciaal voor de geslaagden een gedicht geschreven. Het gedicht wordt op 4 juni gedeeld via social media van de gemeente en de schoolbesturen.

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme): “Ik ben trots op alle geslaagde leerlingen in Rotterdam. Om ze te feliciteren hijs ik op 4 juni de vlag en vraag ik aan alle Rotterdammers om op die dag hetzelfde te doen. Dat verdienen al die scholieren die in deze bijzondere tijd hun diploma hebben gehaald. Ze hebben er keihard voor gewerkt. Rotterdammers, laat zien dat je ook trots bent op alle geslaagden en hang de vlag uit!”