Direct naar de content

Rotterdam viert zestigste Boomfeestdag op 22 maart

Op de zegstigste Nationale boomfeestdag heeft wethouder Eerdmans (Buitenruimte) samen met leerlingen van de Willibrordschool een grote boom geplant op het Grotekerkplein. Kinderen van basisscholen planten op deze dag 240 bomen in Rotterdamse straten, op pleinen en in parken.

Boom in het nieuwe stadspark
Het Grotekerkplein wordt het nieuwe stadspark in de binnenstad. Wethouder Eerdmans: "Vandaag hebben we een palonia geplant. Een boom waar hele mooi bloemen aankomen. Naast deze boom komt er nog veel meer groen. Het plein verandert van een stenige omgeving in een groene oase. In mei is het stadspark klaar."

Les over bomen
Behalve in het centrum zijn in nog zeven Rotterdamse gebieden bomen geplant door kinderen. In totaal zijn 240 bomen in de grond gezet door leerlingen van basisscholen. Van fruitbomen bij de natuurvriendelijke oever langs de Spaansebocht (Delfshaven) tot bomen in het Kralingse Bos. Voorafgaand aan de feestelijkheden kregen alle kinderen een les over bomen in de stad aangeboden door Natuur- en milieueducatie van de gemeente.

60 jaar Nationale Boomfeestdag
Nationale Boomfeestdag werd in 1957 opgezet als reactie op de grootschalige ontbossing in de wereld. In die bijna zestig jaar zijn in ons land ruim 13 miljoen bomen geplant, ruim 2500 voetbalvelden. In Rotterdam worden al langer bomen geplant door scholieren. Rotterdamse schoolkinderen plantten op 2 april 1928 de eerste bomen in het Kralingse Bos.

Babybomen
Wat staat er meer symbool voor een opgroeiend kind dan een boom die elk jaar groter wordt? Daarom plant de gemeente Rotterdam jaarlijks 80 babybomen. Ouders van een kindje, geboren in 2017, kunnen een boom adopteren. U kunt een babyboom ook cadeau doen. Voor € 25 wordt een bordje met de naam en de geboortedatum van het kind bij de babyboom geplaatst. Meer informatie staat op www.rotterdam.nl/babyboom.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51 26 63 15 of c.verhulp@rotterdam.nl