Direct naar de content

Rotterdam viert Boomfeestdag

Kinderen van Rotterdamse basisscholen plantten 150 bomen

Kinderen van Rotterdamse basisscholen plantten op woensdag 12 maart ongeveer 150 bomen en 150 struiken in straten, op pleinen en in parken tijdens de nationale Boomfeestdag. Wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte) gaf 's ochtends het startsein samen met kinderen van de basisschool Park 16Hoven in Overschie. In het nieuwe Park de Buitenplaats werden 23 bomen geplant.

Behalve in Overschie werden op vele andere plekken in de stad bomen geplant: aan het Havenspoorpad (IJsselmonde), in het Dokhavenpark (Charlois), aan de Lemaireweg (Hoek van Holland), op het J. Idaplein (Noord) en in het Pernisserpark (Pernis). De Talentfabriek 010, een maatschappelijke organisatie gericht op arbeidsparticipatie en bevordering van sociale netwerken, richtte met een fruittuin een natuurspeeltuin in op de voormalige educatieve tuin aan de Berberisweg in Schiebroek.

Belang van bomen
De stichting Nationale Boomfeestdag heeft voor dit jaar – in verband met de gemeenteraadsverkiezingen – gekozen voor het thema ‘Kiezen voor bomen!’. De gemeente Rotterdam laat kinderen via educatieve programma’s kennismaken met de natuur. Deelname aan de Boomfeestdag draagt eraan bij dat kinderen de waarde van bomen in hun directe leefomgeving beter begrijpen.

Samenwerking
De deelgemeenten maakten de Boomfeestdag mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders leverde aan elke deelgemeente een financiële bijdrage voor de viering van het bomenfeest.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Van Huffelen, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl