Direct naar de content

Rotterdam Tennisstad

Topsport meets breedtesport

Binnenkort opent Rotterdam Ahoy voor de 44e keer haar deuren voor een internationaal toptennisspektakel: het ABN AMRO World Tennis Tournament. En natuurlijk maakt Rotterdam hier een sportief feest van voor álle Rotterdammers en bezoekers. Samen met verschillende partners organiseert de gemeente in aanloop naar het evenement allerlei activiteiten in de stad en bij verenigingen.

Eén daarvan is zaterdag 11 februari vlakbij het Giant Racket naast de Markthal. Tussen 13:00 en 13:30 uur zijn hier toernooidirecteuren Richard Krajicek en Esther Vergeer (ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament) aanwezig voor een Meet & Greet. Ga met ze op de foto of daag ze uit in één van de vijf Talent Challenges van de KNTLB. Wie houdt bijvoorbeeld de bal het langst hoog met de zijkant van het racket of wie stuitert de bal het vaakst in een vak binnen een halve minuut? Iedereen mag mee doen aan de Talent Challenges tussen 11:00 – 15:00 uur.

De beste challengers ontvangen twee vrijkaarten voor de openingsdag (maandagavond 13 februari) van het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. Onder andere wereldtoppers Rafael Nadal, Stan Wawrinka, Dominic Thiem, Tomas Berdych, Jo-Wilfried Tsonga, Marin Cilic, Grigor Dimitrov en Robin Haase betreden dit jaar het strijdtoneel.

Een overzicht van alle activiteiten is vanaf 7 februari te vinden op: www.rotterdamsport.nl


Noot voor de redactie:

Gemeente Rotterdam, Kristel Arntz, communicatieadviseur Sport & Cultuur, kcm.arntz@Rotterdam.nl of T. 06 233 027 05